Akershus

Akershus er fylket vi bor i, og naturligvis det området i Norge vi har gjort mest aktiviteter. Familien bor i Lørenskog kommune, som ligger rett ved Østmarka og alle de mulighetene som finnes der.

Stisykling

Det er svært mange områder vi kan anbefale i forhold til stisykling i Akershus. Dette er ikke en fullstendig guide, og vi mottar gjerne tips til dine favoritter.

Østmarka

Østmarka er et temmelig stort område, og det finnes flere knutepunkter for flotte turer inn i marka. Det beste tipset vårt er å bruke app’en MTPmap eller nettsiden deres.

Ekerud

Skal dere teste ut stisykling i vår bakhage, så anbefaler vi å kjøre til parkeringen på Ekerud ved Vallerud. Her finner dere en rekke flytstier med blå vanskelighetsgrad. Det betyr at det er god stisykling for hele familien. De fleste stiene går på høydedrag som går fra nord til sør, så det kan være nødvendig med litt trilling oppover før dere kan nyte flytstiene.

Stisykling med barna på Lørenskog

Høsttur i Lørenskog på stisykkel

Dette er turen vi tar midt i uka når ungene er på trening, i helgene og egentlig hele tiden: Stisykling Lørenskog: Gorr hysa

Gåtur og topptur til fots

Dessverre så går vi ikke så mye på tur i Lørenskog, som regel tar vi enten ski eller sykkel. Mest sannsynlig er den mest populære toppturen i området i Lillestrøm kommune, og turen går til Bjønnåsen. Fra Bjønnåsen har du på en klar dag sikt til Gaustadtoppen.

Vi har sovet i telt på Bjønnåsen, dessverre ble det ikke laget noe blogginnlegg fra denne turen. Det er ikke mye å feste teltplugger i her oppe, så det er viktig med noen alternative løsninger. Bålplass er det, så ta gjerne med ved.

Fylkestopp: Fjellsjøkampen

Fjellsjøkampen ligger i Hurdal, og er Akershus’ høyeste topp. Toppen er på 813,2 meter over havet, og er en tur som egner seg best på sommeren. Fra parkeringen går det en fin med ganske bratt sti opp til toppen. På toppen er det et branntårn, så utsikten på en fin dag er det ingenting å utsette på.

Vi har vært på Fjellsjøkampen både på sommeren og vinteren. Les om turen vår på vinteren her: Ekspedisjon med Fjellsjøkampen som mål

Ski

Akershus har sine bortgjemte skisentre, men flere av de er ikke åpne lengre. Hurdal og Marikollen er vel våre beste tips. Nå er også SNØ i Lørenskog et alternativ, for de som ønsker å stå på ski innendørs.

20181216_093645857_iOS
Her er vi på vei til DNT hytta Stallen. Den ligger i Losby marka og er en ypperlig hytte å ta en fredagskveld.

Langrenn er en helt annen sak, vi pleier for det meste å gå innover mot Losby fra Sørlihavna. Vi kan anbefale en overnatting på Stallen.

Topptur på ski

Akershus har lite å tilby når det gjelder topptur på ski, men Fjellsjøkampen er alltids et alternativ for den mest ivrige.

Annet

DNT har mange hytter i Oslo-området, det inkluderer selvfølgelig Akershus også. Vi har bodd på de fleste nå.

Noen favoritter er Vikkelihytta, Bekkestua, Stallen og Huldreheim.

https://www.dntoslo.no/hytter/

Teltplasser

I dette innlegget har vi nevnt noen teltplasser som er enkle å komme til: Barn i telt

Linker

Ekspedisjon med Fjellsjøkampen som mål

Desembertur til Stallen

Huldreheim

Stisykling med barna på Lørenskog

Høsttur i Lørenskog på stisykkel

Stisykling Lørenskog: Gorr hysa

 

Advertisements

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.