Kommunetopp i Lunner: Paradiskollen

Vi hadde vært på høstferie med bobilen en uke, og var på vei hjem mot Lørenskog. På ettermiddagen hadde vi en avtale, og det fristet med å ta en siste tur til en kommunetopp i nærheten. Da passet det bra med tur til Paradiskollen på morgenen.

Parkering ved Harestua Kro, koster noen tiere å stå her og beløpet Vippses

Natten før hadde vi sovet på Sløvika camping, så det var kun en halvtimes kjøretur Harestua Kro / Gamle Stasjon. Der er det godt med parkeringsplasser og turen opp til Paradiskollen er godt merket.

Vi er ikke så langt unna toppen her. Deilig med en pust i bakken.

Dette er ikke en krevende tur, toppen ligger 670 meter over havet og turen starter på asfalt nede ved Harestua Kro og under jernbanen noen få høydemeter lengre opp. Der starter stien opp mot toppen, den brukes nok ganske mye av folk som bor i nærheten og er godt skiltet. Noen partier kan være våte når det har regnet endel, og den siste biten opp mot toppen er bratt. Det er lagt ut tau så man kommer seg opp og ned, men dette partiet kan være krevende for små barn og folk som er dårlig til beins.

Oline (12 år) bruker tau for å komme seg ned fra det bratte partiet rett ved toppen

Toppunktet byr på flott utsikt, og det er sikkert fint å ta med niste og bruke litt tid på toppen. Vi hadde ikke tid til annet enn å skue litt rundt og ta noen bilder, før vi satte nesa tilbake samme veien som vi kom opp. Det er mulig å ta denne toppen som en rundtur, se link lengre nede.

Turen var ca. 8 kilometer lang (tur/retur) og vi brukte litt under en time til toppen og 1 time og 50 minutter totalt. Vi hadde med oss en lett sekk og gikk i et ganske høyt tempo.

Linker og annen informasjon

Vi har tidligere tenkt at dette er en topp vi kunne tatt på ski, men når vi har gått denne på beina, tenker vi at det hadde vært unødvendig pælete, samt at det bratte partiet opp mot toppen sannsynligvis er for bratt til å komme opp uten å ta av skiene.

https://ut.no/sted/141624/paradiskollen

Det går an å ta denne turen som en rundtur også: https://ut.no/turforslag/113545405/piperrunden-harestua-skistadion-paradiskollen-og-tilbake

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.