Kommunetopp i Nord Aurdal: Djuptjernkampen

Vi hadde vært på høstferie og sanket en rekke kommunetopper. Dagen før hadde vi gått til Spåtind, og vi fikk lov til å parkere bobilen på Lenningen. Derfra var det en kort kjøretur til parkeringen til turen mot Djuptjernkampen, som ligger ved veien som går innover mot Tronhus. Det er mulig å kjøre en kilometer lengre inn i veien med personbiler og parkere ved en seter som ligger der, men det er ikke hensiktsmessig med bobil.

Turen til Djuptjernkampen er populær på en så fin dag som dette. Smart å være tidlig ute hvis du har bobil som oss. Blir litt trangt om plassen lengre ut på dagen.

Djuptjernkampen (1.325 moh)

Turen til Djuptjernkampen går i relativt flatt terreng helt i Langsua nasjonalpart, frem til den siste kilometeren opp mot toppen. Fjellet stikker opp fra terrenget og det er motiverende å kunne se toppen mesteparten av turen.

Sina og Oline (12 år) på veien mot Tronhus

Området har mye myr og vått terreng, og stien går i våte partier store deler av veien. Anbefaler derfor skikkelige tursko i stedet fir joggesko.

Denne turen klarer de fleste å gå, og det gir en følelse av å gå ganske bratt oppover den siste biten før toppen. Men det er hverken vanskelig å orientere seg eller eksponert noe sted. Så de som lider av høydeskrekk kan gå denne turen og kjenne på mestring. Det gjorde ihvertfall jeg.

Her har vi startet på den siste biten opp mot toppen. Dette er en fantastisk tur når det er pent vær.

På toppen er det fantastisk utsikt, og toppunktet ligger på grensen til Nordre Land og Gausdal kommune. Det blåste en del på toppen når vi var der, så vi gikk et stykke ned og tok en pause i le.

På toppen av Djuptjernkampen!

Turen til Djuptjernkampen går frem og tilbake samme vei, og det er selvfølgelig mulig å ta en avstikker til Solskiva (1.184 moh) på vei tilbake. Det er merket med sti som går langs hele ryggen av dette fjellet, men det ser bratt ut i den østlige delen fra toppen og ned. Vi har ikke tatt denne turen.

Linker og annen informasjon

Å gå til topps av Djuptjernkampen på ski er nok ganske bratt, og jeg ville nok hatt langfeller på fjellski eller randonne. Men det er nok mye anmarsj for lite nedkjøring. Turen er nok best på sommeren.

Tror heller ikke det er hensiktsmessig med sykkel. Litt tekniske partier før man kommer opp til de flatere partiene og mye vått terreng gjør at sykkelen må trilles endel og stien ikke tåler belastningen. Men den første kilometer på grusvei fra parkeringen går lettere. Siden deler av turen er i nasjonalparken er det sannsynligvis ikke lov å sykle. Siste del opp til toppen er det ikke hensiktsmessig å bære sykkelen uansett.

Toppen kan tas samme dag som Spåtind. Begge to tar omtrent 3-4 timer, hvis man ikke driver med fjelløping. Skal begge toppene tas samme dag, bør det være godt vær.

https://ut.no/sted/14523599/djuptjernkampen

https://no.wikipedia.org/wiki/Djuptjernkampen

Se flere turer og ting å gjøre i Oppland her:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.