19 Fylkestopper

Prosjektet som Solvor og Jens har startet med å gå på ski til alle de 19 fylkestoppene i Norge går sakte men sikkert fremover. Vi har ikke hastverk, men målsetningen er å ta “noen topper” hvert år.

Gaustadtoppen (1882 moh)

Dette var den første fylkestoppen vi tok, og er en av de mest tilgjengelige og fineste turene å ta. Høyeste topp i Telemark.

Gaustadtoppen

Galdhøpiggen (2469 moh)

Norges høyeste fjell var stedet der Jens fridde til Solvor og fikk ja. Denne toppen ligger i Oppland.

Galdhøpiggen

Puttegga (1999 moh)

Toppen som er svært nær 2000 moh, ligger i Møre- og Romsdal og kan virkelig anbefales. Vi tok denne toppen med Nelly som den gang var 12 år. Vi gikk på randonne, den kan også gås på fjellski. Vi snakker enda om hvor slitne vi var.

Ekspedisjon: Puttegga

Fjellsjøkampen (812 moh)

Høyeste topp i Akershus ligger i Hurdal og kan gås hele året. På denne turen hadde vi med Sina og Oline som den gangen var 6 år.

Ekspedisjon med Fjellsjøkampen som mål

Øksfjordjøkelen (1204 moh) – ikke nådd

Denne toppen forsøkte vi oss på i Mai 2016, men måtte snu. Neste gang skal vi bruke guide. Dette er det høyeste punktet i Finnmark og ligger ca. 2 timers kjøretur fra Alta.

Øksfjordjøkelen

Kjerkeberget (631 moh)

Dette ble litt av en tur, skiføret var preget av sesongavslutning med dårlig snømengde, så mesteparten av turen ble tatt på beina. Vi kom oss opp, og var helt ferdige etter 15 kilometer anmarsj hver vei.

Kjerkeberget

Sæbyggjenuten (1507 moh) – ikke nådd

Vi forsøkte oss på denne toppen i Februar 2018, men måtte snu på grunn av dårlig vær. Denne gangen gikk vi fra Telemark, og neste forsøk vil være fra Aust-Agder. Dette er det høyeste punktet i Aust-Agder.

Fylkestopp i Aust-Agder: Sæbyggjenuten

Slavasshøgda (336 moh)

Ikke spesielt krevende tur, men en lang tur fra Lørenskog. Forøvrig så kan denne toppen bli en del av Akershus, og dermed er den ikke lengre høyeste topp i Østfold.

Blogginnlegg kommer her

Fylkestopper vi ikke har forsøkt oss på enda

Det er mange topper å ta av, og vi har fremdeles endel igjen.

Rondslottet (2178 moh)

Vi har vært på rekognisering i Rondane i høstferien 2016, og planlegger å ta denne toppen på en helg. Det er viktig å ta hensyn til reinsdyrene som kalver i området. Høyeste topp i Hedmark.

Folarskardnuten (1933 moh)

Høyeste topp i Buskerud, og det virker som en litt kinkig topp – kan nås fra to sider, og har partier som er svært bratte.

Hardangerjøkulen (1863 moh)

Dette er en flott topp, så flott at mange går opp til den på 17. mai i bunad! Toppen av Hordaland er tilgjengelig fra Finse, og dit må du tar tog, eller eventuelt gå et stykke på ski.

Skibergfjellet (632 moh)

En topp som er utfordrende fordi den ligger i Vestfold. Dette fylket er jo kjent for godt skiføre…

Urdalsknuten (1433 moh)

Høyeste topp i Vest-Agder krever litt tid og planlegging når turen går fra Lørenskog. Ligger ikke spesielt godt tilgjengelig til.

Vassdalseggi (1658 moh)

Dette fjellet ligger i Rogaland, som også krever litt tid og planlegging. Har hittils ikke blitt diskutert, da det er nærmere alternativer på blokka.

Storen (2405 moh)

Denne toppen går det ikke an å stå på ski hverken helt til topps, eller fra toppen og ned. Ligger i Hurrungane og er et av de mest omtalte fjellene i området. Kanskje vi går på ski opp dit man må starte å klatre? Det kan være en utfordring i seg selv.

Vassdalseggi (1658 moh)

Høyeste topp i Rogaland, har ikke blitt planlagt noen tur hit i detalj enda.

Storskrymten (1985 moh)

19 km en vei. 12-14 timers tur. Tipper det blir minst en overnatting for å nå toppen av Sør-Trøndelag.

Jetnamsklumpen (1512 moh)

Dette fjellet har de lagt langt fra nærmeste vei. Tror det beste er å “angripe” fra Sverige. Nord-Trøndelag

Oksskolten (1915 moh)

Nordlands høyeste fjell er beskrevet som en lang og bratt tur.

Jiehkkevarri (1832 moh)

Her er det bare å sette av en dag på slutten av sesongen, for Troms høyeste punkt er ikke et barneskirenn. Her skal vi ha med guide, og vi skal være i god form.