Kommunetopp i Indre Østfold: Viktjernhøgda

Da Covid-19 pandemien kom i våren 2020, satte vi oss målet å ta alle kommunetoppene i tidligere Akershus. Etter noen måneder ble vi ferdige med alle 22 toppene, og dette ble starten på et nytt prosjekt der vi begynte å sanke kommunetopper. Vi kjøpte inn et skrapekart med alle kommunene i Norge og rutinen med å skrape bort de kommunene vi hadde vært på høyeste fjell eller punkt ble skapt.

Etter noen hektiske uker ønsket Solvor og jeg å ha en kjærestehelg. Siden vi er i slutten av Oktober og det er litt vanskelig å forutse om det er nok snø i fjellene til å gå på ski, ble vi enige om å gjøre et forsøk på alle de resterende kommunetoppene i Østfold. Slavasshøgda hadde vi vært på tidligere, siden dette er fylkestoppen.

Indre Østfold er en ny kommune, som består av de tidigere kommunene Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad. Vi har bestemt oss for at vi skulle fokusere på de nye kommunene i dette prosjektet, for at det skal bli litt mer overkommelig. Så får vi heller sanke de gamle kommunetoppene når vi får tid og lyst.

Viktjernhøgda (331 moh)

Det er lørdag morgen, og vi våkner litt før klokken 07. Meningen var at vi skulle sove litt lengre, men det var kanskje spenningen rundt helgens planer som gjorde at vi våknet før alarmen ringte. Vi pakket oss ut i bilen, satte syklene på stativet og dro avgårde klokken 07.30.

Solvor og jeg er klare for avgang lørdag morgen

Google Maps ble satt på “Måstadveien” i tidligere Trøgstad kommune, og det tok oss ca 50 minutter å kjøre hit fra Lørenskog. Den siste biten navigerte Solvor med hjelp av Norgeskart app’en, og vi fant frem til stedet der vi skulle parkere bilen og sykle inn til Viktjernhøgda.

Ikke noe problem med parkering, vi er klare for å sykle til toppen

Klokken 08.30 satt vi på sykkelsetet og startet på den ca 3 kilometer lange turen opp til Viktjernhøgda. Støl i kroppen etter trening tidligere i uken og litt trang i hjelmen etter en deilig middag kvelden før og prat til langt ut på kvelden med god drikke, så ble det en brutal start på dagen for min del.

Solvor tråkker på de siste meterne opp til tårnet i tåka

Det er jevn stigning hele veien opp til Viktjernhøgda, og ikke noe problem å sykle. For den som har valget er nok en mountainbike det beste valget, men her er det mulig å komme seg til topps med nesten hvilken som helst sykkel.

Første kommunetopp denne dagen! Vi er klare for flere

Omtrent 20 minutter etter vi satte avgårde, fant vi bolten i fjellet bak huset og radiomasten som står på toppen. Svett og varm, var det deilig å konstantere at vi hadde tatt dagens første kommunetopp. Det tok 5 minutter å sykle tilbake til bilen og vi dro videre mot neste mål, nemlig Linnekleppen i Marker og Rakkestad kommune.

Linker og annen informasjon

Akershus. Les om alle kommunetoppene vi tok i løpet av et par måneder i Akershus.

Langsua Nasjonalpark: Hytte til hytte tur. Vi fikk tatt en kommunetopp i Gausdal på denne turen i Langsua.

Å sanke kommunetopper gjør at man kommer seg til steder vi normalt ikke hadde planlagt å dra, denne helgen dro vi til Hedmark: Sanking av kommunetopper på Hedmarksvidda

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.