Kommunetopp i Elverum: Raskiftet

Vi har startet å samle på kommunetopper. Noe må vi ha å gjøre og selv om vi ikke trenger noen unnskyldninger for å komme oss ut, så er det greit å ha noen prosjekter som gjør det enklere å finne nye områder i det flotte landet vårt.

Denne helgen var basen for turene Trysil, og på lørdagen hadde vi tatt de høyeste toppene i Engerdal og Trysil. Planen på søndag var å ta tre kommunetopper på vei hjem til Lørenskog.

Raskiftet (807 moh)

Moren og faren til Solvor har hytte ved Osensjøen, og derfra kan vi se over vannet til vindmølleparken som ligger oppe på åskammen bortover. Personlig ser jeg ikke rasjonalet ved å bygge store turbiner som synes i flere mils omkrets i et land der vi har mange andre muligheter til å skape elektrisitet. Men det er ikke poenget nå (les gjerne innlegget til Christin Oldebråten som står under linker og annen info).

Her er vi på toppen av Raskiftet

Planen vår var å kjøre så langt vi kunne opp mot vindmølleparken, og jeg hadde et lite håp om at det var mulig å kjøre helt opp, men det viste det seg at ikke gikk. Vi kjørte helt opp til bommen og klinte bilen så langt ned i grøfta som mulig.

Deretter var det bare å traske avgårde. Vi brukte Norgeskart app’en for å finne frem til toppunktet, og gikk på bred anleggsvei helt bort til toppunktet. Dette er egentlig en skikkelig kjedelig tur å ta, og jeg kan anbefale å ta denne en dag der du kan ta med sykkelen og frese bort.

Det er et stykke å gå, ca 4 kilometer hver vei – og vi brukte omtrent to timer.

Linker og annen informasjon

Kommunetopp i Engerdal: Elgåhågna

Kommunetopp i Trysil: Tverrfjellet

Andre ting å gjøre i Hedmark: Hedmark

Les om vindkraft og hvorfor dette ikke er positivt for norsk natur: https://friluftsglede.no/2020/08/21/derfor-sier-jeg-nei-til-vindkraft/#more-4184

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.