Kommunetopp i Aurskog Høland: Sommerfjøstoppen

Sommerfjøstoppen i Aurskog Høland er en av de kommunetoppene som ligger lengst unna der vi bor i Lørenskog kommune. Solvor hadde rundet av arbeidsdagen i Sørli barnehage og vi var klare for fridager der hele familien kan være sammen. Det er påskeferie 2020, og Corona viruset setter sitt preg på hva vi kan finne på.

20200408_154434345_iOS
Sina (9 år) og Solvor går den første biten fra der vi parkerte bilen ved fylkesveien

Sommerfjøstoppen

Toppen ligger 392,3 meter over havet, og jeg var litt usikker på turbeskrivelsene som finnes på nettet. Det ligger et radiotårn et par hundre meter unna toppen, og i en av beskrivelsene sto det at man kan kjøre bil helt opp og gå derfra. Det stemmer ikke.

20200408_155613470_iOS
En fin tur som passer for alle, her får vi tid til å snakke om livets underfundigheter.

Nede ved fylkesvei 235 er det en bom, og det er plass til å parkere to biler her. Herfra er det ca 2 kilometer opp til radiotårnet. Stien til toppen går inn til venstre når du ser mot tårnet, ca. 50 meter før bygningen. Det er traktorspor som fører inn mot toppunktet, der alle trærne er hogget ned.

20200408_160526106_iOS

På toppen står det to jernrør, som jeg regner med fungerer som lynavledere. Med andre ord et temmelig utsatt punkt hvis været er ustabilt. Topptur i tordenvær er vel uansett en dum ide?

Ingen større sermoni når vi kom opp, vi myste litt rundt og så på omgivelsene, tok noen bilder og satte kursen hjemover igjen.

Linker

Vi har målsetning om å gå til alle 22 kommunetoppene i tidligere Akershus, se linkene under for mer informasjon om de turene vi har tatt.

Corona virus – 19 aktiviteter

Kommunetopp i Lørenskog: Svartåsen

Kommunetopp i Rælingen: Barlindåsen – denne toppen ligger litt utilgjengelig til. De fleste går til Bjønnåsen og Ramstadslottet i stedet, der begge stedene har fin utsikt. Vi kan anbefale å ta turen til Barlindåsen bare for å kunne skryte av at du har vært der!

Kommunetopp i Skedsmo: Kohinor

Kommunetopp i Gjerdrum: Prekestolen – dette er en tur som er omtrent like lang som å gå til Blekketjernshøgda, men ikke like bratt og toppen er tilgjengelig på en mye bedre måte. Flott utsikt i tillegg gjør at vi anbefaler denne. For de som ikke orker å gå så langt, så kan man snu ved Busterudvangen.

Kommunetopp i Fet: Minjarudkollen

Kommunetopp i Lillestrøm: Bjørnholen – har du interesse av stisykling, så anbefaler vi å ta sykkelen til høyeste punkt i Lillestrøm kommune. Akkurat passe krevende oppover og herlig flyt tilbake til bilen.

Kommunetopp i Ås: Bollerudåsen

Kommunetopp i Oppegård: Tårnåsen

Kommunetopp i Ski: Tømmerås – denne turen er en av de fineste så langt i dette prosjektet og anbefales på det sterkeste.

Kommunetopp i Nittedal: Blekketjernshøgda – en lang tur. Hvis du ikke er så interessert i å samle på kommunetopper, er turen til Rundkollen veldig fin. Har du kommet dit kan du vurdere å gå videre til Blekketjernshøgda. Det er ikke sti hele veien, men du finner nok frem.

Kommunetopp i Vestby: Høyåsen – et turmål for spesielt interesserte. 140 meter over havet.

Kommunetopp i Asker: Bergsåsen – populært turmål i Bærumsmarka.

Ekspedisjon med Fjellsjøkampen som mål

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.