Kommunetopp i Ås: Bollerudåsen

Vi hadde opprinnelig planlagt å ta en annen kommunetopp, og da det startet å hagle her hjemme begynte motivasjonen for en lengre tur å dale kraftig. Målsetningen er å ta så mange kommunetopper i tidligere Akershus som mulig mens corona viruset lammer det norske samfunnet og det eneste morsomme å gjøre er det du finner på selv.

Bollerudåsen (178,9 moh)

Den mest krevende delen av denne turen var å finne ut hvor vi skulle parkere. Etter litt googling fant jeg en artikkel på http://www.peakbook.org som sa at det beste stedet var å parkere i Israndveien. Vi ble usikre om det var parkering forbudt i området, og måtte kjøre tilbake i boligfeltet for å sjekke.

20200402_125326074_iOS
Høyere opp i Ås kommune kommer ikke vi

Denne åsen er svært tilgjengelig, og vi brukte drøye fem minutter fra bilen og opp til vanntårnet som ligger på Ås kommunes høyeste punkt. Vanntårnet er i drift, og de lokale kidza har tagget det i freshe farger. Jeg måtte sjekke ørten ganger om dette faktisk er høyeste punkt i Ås, noe jeg fikk bekreftet av internett.

Vi tok oss en rundtur i området, og fant de to vanntårnene som brukes i Ski kommune. Dette er et fint område å gå tur, ikke så krevende som vi liker det til stisykling, men det funker sikkert også.

Oppsummering

En topptur for spesielt interesserte.

Kan tas i sammenheng med andre kommunetopper hvis du har samme målsetning som oss.

Linker

https://peakbook.org/no/tour/25516/Bollerud%C3%A5sen.html

Kommunetopp i Lillestrøm: Bjørnholen

Kommunetopp i Fet: Minjarudkollen

Kommunetopp i Gjerdrum: Prekestolen

Kommunetopp i Skedsmo: Kohinor

Kommunetopp i Rælingen: Barlindåsen

Kommunetopp i Lørenskog: Svartåsen

Corona virus – 19 aktiviteter

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.