Corona virus – 19 aktiviteter

Plutselig ble jeg som veldig mange andre permittert fra jobben. Mens noen jobber på spreng i helsevesenet, barnehager, skoler og andre samfunnskritiske arbeidsplasser – startet jeg å rydde i bodene og få orden på livet, eller i det minste tingene våre. Vaskerommet ser nå svært ryddig ut med hyller til skistøvler og soveposer. Planen er vel å rydde hver eneste krik og krok i hele huset, men etter noen dager begynner motivasjonen å dale og jeg må finne på annet å gjøre. Praksisen min som terapeut er satt igang, men jeg regner med at pågangen fra klienter vil være ganske laber. Solvor jobber i barnehagen, og jeg er hjemme med Nelly (16 år), Sina og Oline (begge 9 år) som driver med hjemmeskole.

20200316_155440922_iOS
Her går Oline (9 år) i front og Solvor skritter over et tre i stien som vi kaller Gorr Hysa i Østmarka ved Lørenskog. Normalt sykler vi denne stien, men barna har ikke piggdekk.

Planlegging av sommerferie virker litt for abstrakt nå, vi har opprinnelig tenkt å gå Lysefjorden rundt, men fortsetter DNT å holde hyttene sine stengt, så må vi finne på noe annet. Påskeferien får vi vel ha på Lørenskog, på det tidspunktet er vi vel knallbra på TV-spill og har rundet det som er å se på Netflix. Denne uken skulle jeg egentlig dratt og besøkt fetteren min i Lakselv og kjørt snøskuter, ikke akkurat en friluftsaktivitet kanskje, men helt klart en friluftsopplevelse. Det får heller bli re-planlagt i 2021.

Vi har vært gode til å røre på oss, Solvor og jeg hadde den drøyeste stisykkelturen i Østmarka noen sinne i forrige uke, med blaute skogsveier og dårlig sykkelform. Høy puls som dunket i ørene og syre i beina. 2 timer og 45 minutter tok det, og vi kommer nok til å vente noen dager før vi prøver å sette ny rekord. Nelly og jeg har funnet frem boksehansker og drevet med trening på amatørnivå. Resultatet er en stølhet i muskler som har ligget i dvale noen år.

Forrige søndag dro vi til Wyllerløypa i Oslo Vinterpark og gikk på randonne. Føret var steinhardt, og vi var langt fra alene. Ble en ganske fin tur. Kan vel anbefale å vente til det blir varmt og litt mer slushy føre. Men dette står på listen over ting jeg planlegger å gjenta i ukene fremover.

https://19topper.blog/wp-content/uploads/2020/03/20200322_102124000_iOS.mov

19 aktiviteter

Fylkestoppene vi mangler er langt vekk, og ikke aktuelt å prøve seg på, men vi har noen kortreiste ting vi kan gjøre, og jeg har allerede laget en liste:

  • Vi mangler 5 DNT hytter på å ta alle som er i nærheten av Oslo (Sinnerdammen, Katnosdammen, Presthytta, Mustadkroken og Langøyene). Sistnevnte tar vi når det blir penere i været, og så må vi være sikre på at vi kan ta rutebåt ut dit. Vi har ikke planlagt å være i hyttene, bare gå dit, kanskje ta en titt inn døra og dermed kunne huke de av på listen. I tillegg til disse er det en rekke vi kan utforske når corona situasjonen har endret seg til det bedre.
  • 19 topper i nærheten av Lørenskog, det må da la seg gjøre? Jeg har allerede planlagt første tur til Svartåsen, som er høyeste topp i Lørenskog. Den tar vi i ettermiddag. Ellers har jeg tenkt å ta høyeste topp i alle de gamle kommunene som nå er slått sammen til Lillestrøm kommune, og så får vi bare bevege oss utover i geografisk område til vi enten går lei eller bare finner på noe annet.
  • Rydde mer. Hjelp!
  • Sove i telt og under tarp. Mønevann med grilling står høyt på listen, der har vi sovet før. Ellers får jeg Google og finne ut hvor andre har sovet i telt. Alt utstyret er klart, og ungene verker etter å sove ute i naturen. Telt i hagen går også, men det er litt for kortreist tror jeg.
  • Stisykling. Syklene til Solvor og meg har piggdekkene på enda, men det er ikke mye snø i marka, så vi kan vel egentlig planlegge å sykle omtrent overalt. Det er sykt mange stier i Østmarka vi ikke har syklet, Nordmarka har vi nesten ikke vært og her er det rom for å eksperimentere litt. Kombinerer vi dette med telting, kan vi dra ganske langt, men faren er at vi provoserer på oss noen reaksjoner. Det er ikke så smart.
  • Pilgrimsferd. Dette er kanskje den villeste ideen så langt, og lar seg nok ikke realisere før tingene roer seg litt, og vi nærmer oss sommeren. Jeg har “lyst” til å stisykle fra Rådhusplassen i Oslo til Nidarosdomen. Tror nok det ikke går å sykle hele veien uansett om snøen smelter, men det hadde vært kult å prøve. Det finnes også andre pilgrimsferder som kan tas.
  • Klatring, klyving og annet som utfordrer høydeskrekken min. Det beste hadde vært å starte innendørs (jeg har gått kurs og har Bratt kort, tro det eller ei). Men jeg er den eneste som har utstyret, og vi har innkjøpsstopp på nye ting. Dessuten drøyer det vel en stund før klatresentrene åpner igjen?
  • Langtur på fjellski. Siden Solvor jobber, og barna har hjemmeskole – må eventuelt dette bli en solo ekspedisjon. Oj, der kjente jeg at motivasjonen dalte noen hakk. Dessuten har jeg sett for meg tur fra hytte til hytte i Ringebu/Lillehammer området, og da er jeg plutselig han dusten som egenrådig satte avgårde på fjellski alene og måtte hentes ut med helikopter fordi han trodde han hadde fått corona.

Det ble kanskje ikke 19 aktiviteter, men flere av disse kan gjentas.

Kommer kanskje ikke til å blogge om hver minste ting vi gjør, men følg oss gjerne på Instagram og Facebook, så poster vi der underveis.

Kom gjerne med forslag eller utfordringer på ting vi kan gjøre!

Linker

Stisykling Lørenskog: Gorr hysa

http://terapeut1.no/terapi-under-corona-pandemien/

https://ut.no/turforslag/116245/signatur-lysefjorden-rundt

6 Replies to “Corona virus – 19 aktiviteter”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.