Stisykling Lørenskog: Gorr hysa

Jens fokuserer for tiden på å finne ut hvilke stier i Lørenskog området som er bra. Det er mange måter å finne stiene, og det gjelder egentlig bare å ta de tipsene man finner og tråkke ut i skogen. Bli gjerne medlem av Facebook gruppen “Lørenskog’s stisyklister“, medlemmene på siden gir ofte en heads up når de har tenkt å sykle, og da er det bare å henge seg på. På mtbmap.org finner du de fleste stiene som finnes, og det finnes en app som fungerer bra når du er ute i skogen.

Gorr hysa Nelly 1
Nelly må trille sykkelen opp de første bakkene

https://trailguide.net/591 fant Jens en GPS fil (.gpx) som kan brukes i en rekke ulike app’er eller på GPSen din. Denne stien starte fra lysløypa ved Vallerud og følger stien som på MTBMap kalles “Bakveien”. De første par hundre meterne er krevende, og Jens klarer ikke å sykle opp, men de som har bedre teknikk klarer det kanskje.

Gorr hysa med piler
Kartet gir en indikasjon på ruta, last ned .gpx filen og bruk den når du skal ut i skogen

Når du kommer opp på platået er det en flott sti innover (blå). Det er ikke vanskelig å finne frem, men når du kommer til et Y-kryss, skal du holde til høyre.

Videre går turen inn i Parallellen, denne stien har noen krevende partier. Den første bakken kan være veldig sleip, og de fleste vil nok dytte sykkelen. Når det er unnagjort er det flott og til tider morsomt krevende sti.

På .gpx filen som du kan laste ned på trailguide.net går Gorr hysa videre ned til Heggedalshytta ved Knuttjern, men her hadde Jens et skikkelig tryn første gangen han syklet og stien er heller ikke spesielt spennende. Vi velger heller å følge ruten videre og tar til høyre ut på grusveien og sykler et par hundre meter til grusplassen der stien til Langåsen går. Dette er en skikkelig fin blå sti, og etter noen hundre meter deler den seg, og vi vil anbefale å ta stien til høyre. Smalsti med mange morsomme elementer, og en kort nedoverkjøring som kan være litt for krevende for de fleste. I neste stikryss har vi kun sjekket ut den som går til venstre.

Gorr hysa Nelly 2
Nelly må fylle på mer luft i fordekket. Her er vi på starten av stien på Langåsen.

Siste biten ned til lysløypa er morsom, men litt vel krevende de siste meterne, her sykler nok de med bedre teknikk hele veien ned.

Gorr hysa Nelly 3
Morsomt parti i Langåsen. Nelly kommer seg lett ned.

Det finnes flere stier i dette området, og vi jobber med en runde som vi sikkert kommer til å kalle “Sikk-Sakk”. Jens har bare litt tekniske problemer med å tracke og lage .gpx filer, så med en gang dette er i orden kommer flere blogginnlegg.

Etter å ha syklet Gorr hysa tre ganger, kan vi anbefale dette som en kortere tur, eller i kombinasjon med andre.

4 Replies to “Stisykling Lørenskog: Gorr hysa”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.