Kommunetopp i Oppegård: Tårnåsen

Vi har satt som mål å gå til alle kommunetoppene i Akershus, og har de siste ukene sanket mange av disse. Jeg kan oppfordre andre til å finne tilsvarende målsetninger, for det er en fin måte å bli kjent med kommunene rundt der du bor. I Akershus var det 21 kommuner før sammenslåingen til Viken fylke.

Ski og Oppegård kommune ble i 2020 slått sammen til Nordre Follo kommune, og det er da Tømmerås som er det høyeste punktet i den nye kommunen. Den lå i det som tidligere var Ski kommune, og vi tok denne toppen samme dag.

Tårnåsen

Dette er ikke en topp som krever spesielt med planlegging, god form eller den riktige innstillingen. Klarer du å gå en 10-15 minutters tur i enkelt terreng, så tar du denne toppen uten problem. Med andre ord, denne toppen kan du tvinge hvem som helst til å ta.

20200403_115141172_iOS
Her er punktet vi tror er det høyeste i tidligere Oppegård kommune

Toppen av Tårnåsen ligger i Oslo kommune, men akkurat på grensen mellom Oslo og Nordre Follo kommune ligger branntårnet som gjør at denne turen er verdt å ta. Fra toppen har du flott utsikt mot Oslofjorden og Nesodden.

Vi elsker å stisykle, og i dette området finnes det mange flotte stier, så vi kommer tilbake ved en senere anledning for å utforske akkurat det.

Høyeste punkt i Oppegård kommune var da på 216 meter over havet. Vi kjørte til Tårnåsen skole og parkerte der, så fulgte vi stien oppover i terrenget til vi kom til det flotte tårnet som er bygget her.

Linker

Corona virus – 19 aktiviteter

Kommunetopp i Lørenskog: Svartåsen

Kommunetopp i Rælingen: Barlindåsen

Kommunetopp i Skedsmo: Kohinor

Kommunetopp i Gjerdrum: Prekestolen

Kommunetopp i Fet: Minjarudkollen

Kommunetopp i Lillestrøm: Bjørnholen

Kommunetopp i Ås: Bollerudåsen

Ekspedisjon med Fjellsjøkampen som mål

One Reply to “Kommunetopp i Oppegård: Tårnåsen”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.