Kommunetopp i Ski: Tømmerås

Ski og Oppegård Kommune ble i 2020 slått sammen til Nordre Follo Kommune. Tømmerås ble da det høyeste punktet i den nye kommunen, og vi har satt oss en relativt fersk målsetning med å komme opp til alle toppene i tidligere Akershus fylke. Bakgrunnen for dette er corona utbruddet, og at vi ønsket å finne noen kortreiste mål som vi kunne ta på dagsturer mens vi venter på at situasjonen skal bli bedre.

Tidligere samme dag tok vi turen til det som var Oppegård kommunes høyeste punkt som heter Tårnåsen.

Tømmerås

Det finnes flere ruter til denne toppen, og vi valgte å starte ved Krokhol golfbane. Det er mulig å gå store deler av turen på grusvei, og vi valgte å ta blåstien som går inn i skogen ca. 1 kilometer fra parkeringen.

Toppen av Tømmerås ligger på 313 meter over havet, og det er veldig flott utsikt rett ved toppunktet. Vi leste også i etterkant at det er fint å telte der.

Stien

Stien fra Krokhol golfbane til Tømmerås er en av de fineste vi har gått. Vi liker litt kupert terreng, og denne stien byr på spennende opplevelser underveis. Stien snirkler seg igjennom områder med mosegrodde trær, åpne steder med utsikt over marka og en veldig flott stein som ungene klatret opp på.

20200403_130854049_iOS
Veldig stor og kul stein som barna klatret opp på

 

For spesielt interesserte, så er det mulig å sykle stien, men den er klassifisert som “svart” og jeg mener det blir for mye knot å dra sykkelen igjennom dette terrenget.

Paddetjernet

Vi gikk ikke rundt dette tjernet, så vi vet ikke om det finnes flere teltplasser. Men vi så ett område der det er mulig å sette opp ett telt (ikke flere), og det er bålplass med stokker som man kan sitte på rett i nærheten. Om det er fint å fiske her, får de som liker slikt finne ut av selv.

20200403_125750964_iOS
Paddetjern, hit skal vi komme tilbake og sove i telt

Toppen

Tømmeråsen er et veldig fint turmål. Vi brukte en drøy time opp til toppen fra Krokhol golfbane, og stien var helt fantastisk å gå.

20200403_132359429_iOS
Her står vi på toppen, særdeles godt fornøyd med egen innsats på den fine stien.

Linker

Kan anbefale å lese denne artikkelen, der det er beskrevet i detalj hvor det finnes flotte teltplasser i Østmarka: https://fantastiskemarka.no/2019/07/21/7-tips-til-teltturer-i-ostmarka/

Les om de andre toppene vi har tatt så langt i Akershus:

Corona virus – 19 aktiviteter

Kommunetopp i Lørenskog: Svartåsen

Kommunetopp i Rælingen: Barlindåsen

Kommunetopp i Skedsmo: Kohinor

Kommunetopp i Gjerdrum: Prekestolen

Kommunetopp i Fet: Minjarudkollen

Kommunetopp i Lillestrøm: Bjørnholen

Kommunetopp i Ås: Bollerudåsen

Kommunetopp i Oppegård: Tårnåsen

Ekspedisjon med Fjellsjøkampen som mål

 

4 Replies to “Kommunetopp i Ski: Tømmerås”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.