Kommunetopp på Nesodden: Toåsen

Vi hadde to kommunetopper igjen i vårt mini-prosjekt for å gå til topps i alle kommunene i tidligere Akershus. Dagen før hadde vi gått slitsom og litt hektisk tur til Frogn Kommune’s høyeste punkt, nemlig Håøya.

Toåsen

Med sine 215,2 meter over havet – er ikke Toåsen noe stort prosjekt. Vi hadde opprinnelig planlagt å starte turen fra Bjørnemyr Barnehage, men siden vi var på besøk hos noen venner som bor ved Flaskebekkvannet, tok vi beina fatt herfra.

Dagen før var den siste skikkelige varme dagen i en nesten to-ukers periode med høye temperaturer og pent vær. Nå hadde det slått om, værmeldingen varslet om ganske mye nedbør, men det regnet ikke så kraftig når vi gikk på tur.

Skiltet peker mot Nesoddens høyeste punkt

Vi var et større følge denne gangen, med barn fra 6 til 9 år. Tempoet var lavt og vi snirklet oss igjennom landskapet på Nesodden. Øya er nesten 2 mil lang, det er mye skog og sinnsykt mange stier å velge mellom. Det er ikke merket mot Toåsen, og de fleste som bor her fyker forbi toppunktet når de er på tur. Selve toppen ligger rett ved siden av en radiomast, så følger du med er det omtrent umulig å gå glipp av den.

Hvis du jakter på kommunetopper og bare skal “ta” Toåsen, er kanskje det enkleste å parkere ved Alvern Ungdomsskole og gå innover Toveien og ta stien som går opp til Toåsen etterhvert.

Dette er en enkel tur, og vi kan ikke si om det var noen god utsikt fra toppen eller ikke. Stien går for det meste på barnålsti og noe svaberg, og den ruten vi gikk var også igjennom noe myrterreng. Godt merket og enkelt å finne frem.

One Reply to “Kommunetopp på Nesodden: Toåsen”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.