Stisykling med barna på Lørenskog

Det har rett og slett vært et fantastisk år så langt. Først hadde vi en super påskeferie der vi dro på toppturer i Oppdal og Romsdalen, deretter 4 uker sommerferie med toppturer på beina og med sykkel, og både heisbasert og vanlige stisykkelturer.

De siste ukene har høsten sneket seg på, og vi har ikke hatt så mange muligheter i helgene siden jeg har jobbet endel mer enn vanlig.

I dag kjente vi det rykket i sykkelfoten, og ble enige om at alle skulle på tur. Nelly er hos moren sin, så hun var ikke med. Vi pleier å sykle Gorr Hysa, og avslutte med en runde på Røykås. Vi bestemte oss for å prøve runden på Røykås med barna.

Røykås

Hemmeligheten bak en suksessfull sykkeltur med to seksåringer er å begrense anmarsjen så godt som mulig. Vi tok derfor bilen og kjørte til Ekerud, der er den en stor parkering og stien vi skulle sykle starter et par hundre meter unna. Vi tok den grønne stien med gul markering som starter ved Elvågseter og holdt oss på Østre Lysås og fulgte den blå stien med gul markering som går nærmest boligene på Lysås.

Det er en relativt fin oppoverbakke som er god trening for oss voksne, men som barna må trille store deler av. Vi trodde kanskje dette skulle bli tøft, men det var peanøtter i forhold til turene vi har hatt i sommer.

20170917_132109674_iOS
Sina (6) freser på igjennom gjørma

Vi stoppet opp ved et gjørmete parti og jentene fikk trent på å sykle igjennom med bedre fart og testet ulike sporvalg. Dette er noe vi ofte gjør, prøver hindre som vi ikke klarer å komme over flere ganger. Til slutt sitter det.

20170917_132230187_iOS (2)
Oline (6) kjører igjennom det samme gjørmete partiet.

Da vi kom opp på flaten var det deilig flyt, og jentene kom seg frem mer eller mindre overalt. Stemningen var veldig god og vi var glad for det flotte høstværet.

20170917_134744348_iOS (2)
Oline (6) kjører ned ved et lite dropp, noe som er mye skumlere når man har 20″ dekk. Bra å ha skikkelige frontdempere på sykkelen.

Syklet til stien var slutt, og tok samme vei tilbake. Her kan man egentlig sykle frem og tilbake hele dagen.

Hele runden er kun 5 km til sammen, og vi anbefaler alle som lurer på om stisykling er noe for dem å teste den ut ved anledning. Turen fungerer også veldig bra med piggdekk på vinteren, skal vi tro entusiastene i området. Dette skal vi teste ut i vinter.

One Reply to “Stisykling med barna på Lørenskog”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.