Høstferie i Trysil

Det er vel litt overdrevet å kalle en helg for høstferie, men vi har vært hjemme i stedet for på hytta i veldig lang tid. Stemningen var dermed på topp når vi satte oss i køen ut av Oslo på vei mot Trysil. På hytta hadde vi besøk av bestefar, og det er store greier!

Lørdag morgen duggregnet det. Solvor og jeg dro avgårde på syklene i 8-tiden og kjørte “Lille Nupen/Støpen” runden (dere kan lese om den runden nederst i dette blogginnlegget: https://19topper.blog/2017/05/28/apningshelg-for-stisykling-i-trysil/)

Sist vi var på hytta fikk vi sett bjørnespor i dette området, noe som var virkelig spennende!

20170812_081812495_iOS
Bjørn var her! (Bildet er fra August 2017)

Ingen bjørn denne gangen, men en deilig tur.

20171001_132613000_iOS
Trysil Sykkelservice har egen app!

Etterhvert kilte gir skifteren min seg fast, og det viste seg at jeg hadde brukket av en del, og måtte derfor være litt konservativ med giringen. Det gikk greit å komme seg til hytta, men jeg ville få dette fikset. På Facebook har jeg sett mye reklame for Trysil Sykkelservice, de kjører rundt i en stor varebil og hjelper deg der du er (du må sykle til nærmeste vei). Siden jeg hadde sykkelen på taket av vår egen bil, ble vi enige om å treffes i Nybergsund, de hadde ikke delen jeg trengte i bilen. 10 minutter etterpå var jeg på plass, og kunne dra hjem og spise lunsj mens sykkelen ble fikset. De ringte meg opp og påpekte et par andre småting som burde fikses, deretter møttes vi i Gullia, der jeg betalte med kort.

20171001_132353013_iOS
Ikke noe problem å reklamere for lokale gründere med bra service!

Alle sammen tok runden i Gullia, som er bygget ut med 3 nye stier. Zippy er en blå sti som har vært åpen noen uker og ligger der hvor Sweet Dreams starter. Dette er en fin liten sløyfe i tillegg til de stiene som er der fra før, og fortsetter til King Lizard, nok en fin sti med noen morsomme elementer for oss som vil ha litt mer utfordringer. Den røde stien Redneck så skikkelig tøff ut, så tøff at vi tar den senere.

Gullia nytt kart

En runde fra pumptracken, ned Happy Rabbit, Blueberry Swing, Zippy, King Lizard, Sweet Dreams og Rookie er nå ca 7 kilometer – og vi brukte rundt 51 minutter med jentene. Da tok vi noen pauser og koste oss.

Etter en runde på sykkel, møtte vi bestefar og tok en runde minigolf på Trysil Golfbane. Dette må være en av de fineste minigolf banene i landet, 9 hull som er passe vanskelig, og helt mulig med hole in one på flere av de.

20170930_122401261_iOS
Bestefar Svein kliner til på minigolfen, dessverre var ikke retningen helt riktig – men han satte den på neste slag.

Søndag dro vi på tur, satte oss i bilen mot Vestby og gikk opp til toppen av Lundkvassberget (697 moh). Dette er en fin tur, og en av de første vi tok med Sina og Oline i Trysil når de var 3 år. Den gangen gikk det litt tregt, men nå går praten i ett sett, de løper frem og tilbake på stien og prøver å gjemme seg for bestefar.

20171001_100542255_iOS
På toppen av Lundkvassberget ligger det en svær stein fra istiden.

Vi kom oss opp uten problemer, og turen er ca 1.8 kilometer hver vei. Passe fin tur for små barn og eldre som ikke løper opp på fjell lengre.

Tilbake på hytta lurte vi på om det var en ide å sykle i nærområdet rundt hytte. Vi har hytte i Bjønnåsen og har syklet mye der. Solvor og jeg bestemte å gjøre et forsøk, og vi startet å sykle bortover der skiløypa går om vinteren.

20171001_121211344_iOS
Sina og Oline sykler bortover det steinete partiet ved skiløypa uten problemer. Hvis du ser skikkelig etter kan du skimte min nyinnkjøpte Sweet sykkeloverdel under regnjakka. Kjøpt til under halv pris på Sweet Outlet butikken i Trysil sentrum (ligger ved busstasjonen).

Deretter syklet vi stien “Østbyvegen”, som også kalles “Kjolestien”. En venninne av oss har pyntet noen steiner og stubber med kjoler, et morsomt innslag midt på stien.

Noen få partier er litt tekniske for de små, men vi ser at de prøver i stedet for å gå av sykkelen og trille. Dette er en markant forbedring som har skjedd i løpet av sesongen.

Andre ting å gjøre i Trysil:

  • Skagsvola
  • Klatreparken (blogginnlegg kommer senere)

Det er mange ting å finne på i Trysil, bloggen vår er full av gode tips til sykkelturer og annet.

3 Replies to “Høstferie i Trysil”

  1. Hei.
    Syklet dere ned hele skiløypa til ås? Isåfall hvordan gikk dette, hvordan er underlaget? Har hytte på Bjønnåsen og vurdere turen ned der med unga

    1. Nei, vi syklet inn skiløypa fra Bjønnåsen og det er ca 400 meter før du sykler ned til høyre mot en snuplass av grus (det er ingen fare hvis dere bommer på dette, for den blå stien går 200 meter lengre bort der skisporet går). Fra snuplassen sykler dere videre mot Ås på grusveien i 200 meter og det står skilt opp til venstre i skogen.

      Underlaget er temmelig røft med endel steiner i skisporet, men med frontdempere på sykkelen skal det gå greit. Det beste tipset mitt er å laste ned MTBmap og bruke den app’en til å finne stien.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.