Kommunetopp i Eidsvoll: Skreikampen

Prosjektet vårt med å gå til alle kommunetoppene i tidligere Akershus har kommet ganske langt på kort tid. Det var 22 kommuner i Akershus, og da vi startet hadde vi kun tatt fylkestoppen Fjellsjøkampen som en del av prosjektet vårt om å ta de opprinnelige 19 fylkestoppene på ski, et prosjekt vi kommer til å drive på med i flere år fremover.

20200411_115009270_iOS (2)
På vei til Øverbygda kjørte vi forbi Feiring, de hadde fått en liten tvist på skiltet sitt

Skreikampen

Nå er det på tide å ta kommunetoppen i Eidsvoll, som ligger temmelig langt nord i kommunen. Med vårt utgangspunkt i Lørenskog, har kjøreturene til noen av turene vært ganske lange. Turen til Skreikampen var ikke et unntak, og vi følte vi var halvveis til hytta i Trysil da vi kom frem.

20200411_113629548_iOS
Sina og Oline (9 år) på starten av turen opp til Skreikampen, det er god stemning

For å komme deg til starten av turen til Skreikampen, kjører du til Øverbygda. Det er skiltet hvor du skal kjøre og det er plass til 5-6 biler med parkering langs veien. Toppen av Skreikampen ligger på 698 meter over havet, og klok fra tidligere turer hadde vi med oss kraftige brodder i sekken.

IMG_0795
Vi gikk ikke langt før broddene kom på

Været var ikke noe å skryte av, men vi var klare for tur uansett. Lag på lag med klær og tett vindjakke ytterst funker bra. Turen er ca 2 kilometer hver vei, og det er 200 høydemeter – så det tok ikke lang tid før klærne måtte av og opp i sekken. På starten av turen var det bare overskyet, men etterhvert fikk vi oppleve både hagl og litt regn.

Det er vanskelig å bedømme hvordan stien er, for det tok ikke lang tid før den for det meste var dekket av snø og is. Vi stoppet og tok på broddene, som gjorde det mye enklere å komme seg opp.

IMG_0799 (2)
Omtrent halvveis er det et fint utkikkspunkt mot Minnesund

Stien går igjennom skog, det er mulig det er et myrområde når du nærmer deg toppen, og helt øverst er det svaberg og glissent med trær. Opp mot toppen var det ikke spesielt godt vær, og vindjakkene måtte på igjen.

IMG_0807

Vi hadde ganske god sikt fra toppen, og dette er virkelig en fin topp å ta når været er finere. Fra toppen av Skreikampen kan du se mot Espa tvers over på andre siden av Mjøsa, ned mot Minnesund og oppover mot Hamar og den nordlige delen av innsjøen. Da vi var her tok vinden seg opp, og vi ble stående og hutre og se oss rundt.

Veien ned er lik som opp, og vi holdt et godt tempo nedover. Vi brukte 40-45 minutter opp, og ca. 40 minutter ned med en kort pause for å få i oss litt mat. Da holdt vi et godt tempo.

Linker

Corona virus – 19 aktiviteter

Kommunetopp i Lørenskog: Svartåsen

Kommunetopp i Rælingen: Barlindåsen – denne toppen ligger litt utilgjengelig til. De fleste går til Bjønnåsen og Ramstadslottet i stedet, der begge stedene har fin utsikt. Vi kan anbefale å ta turen til Barlindåsen bare for å kunne skryte av at du har vært der!

Kommunetopp i Skedsmo: Kohinor

Kommunetopp i Gjerdrum: Prekestolen – dette er en tur som er omtrent like lang som å gå til Blekketjernshøgda, men ikke like bratt og toppen er tilgjengelig på en mye bedre måte. Flott utsikt i tillegg gjør at vi anbefaler denne. For de som ikke orker å gå så langt, så kan man snu ved Busterudvangen.

Kommunetopp i Fet: Minjarudkollen

Kommunetopp i Lillestrøm: Bjørnholen – har du interesse av stisykling, så anbefaler vi å ta sykkelen til høyeste punkt i Lillestrøm kommune. Akkurat passe krevende oppover og herlig flyt tilbake til bilen.

Kommunetopp i Ås: Bollerudåsen

Kommunetopp i Oppegård: Tårnåsen

Kommunetopp i Ski: Tømmerås – denne turen er en av de fineste så langt i dette prosjektet og anbefales på det sterkeste.

Kommunetopp i Nittedal: Blekketjernshøgda – en lang tur. Hvis du ikke er så interessert i å samle på kommunetopper, er turen til Rundkollen veldig fin. Har du kommet dit kan du vurdere å gå videre til Blekketjernshøgda. Det er ikke sti hele veien, men du finner nok frem.

Kommunetopp i Vestby: Høyåsen – et turmål for spesielt interesserte. 140 meter over havet. Kun 15 kommunetopper i Norge som er lavere.

Kommunetopp i Aurskog Høland: Sommerfjøstoppen – litt utenfor allfarvei, men må tas hvis alle toppene skal kunne krysses av.

Kommunetopp i Asker: Bergsåsen – bratt og fin tur, fantastisk utsikt.

Kommunetopp i Enebakk: Vardåsen – dette er en fin tur, selv om utsikten er bedre hvis du går litt unna toppunktet.

Ekspedisjon med Fjellsjøkampen som mål

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.