Høsttur i Lørenskog på stisykkel

For en gangs skyld hadde vi en helg hjemme, Nelly skulle spille LSK nattcup og Solvor og jeg ble enige om at det måtte gå an å få til noen aktiviteter. Høydepunktet denne helgen var lanseringen av Supervention II, men vi besluttet at det ble for ambisiøst å se denne skifilmen på fredagen.

gorr-hysa-start
Jens og Nelly før vi sykler inn Gorr Hysa

Lørdag morgen dro vi Nelly opp av sengen i 10-tiden. Hun var passe groggy, og det tok litt tid før kroppen kom i gang for hennes del. Syklet hjemmefra og hadde peilet oss ut Gorr Hysa som første del av turen. Vi har modifisert runden litt, for å få litt mindre knot i en av de mer tekniske partiene. Kommer til å tracke dette når jeg får tid.

 

gorr-hysa-solvor
Solvor på vei opp bakken i hogstfeltet, vi sykler utenom en teknisk bakke for å komme hit

Det var overraskende tørt i terrenget, og selv om de fleste trærne har mistet bladene, er det ingen tvil om at vi fikk høstfølelsen der ute i skogen. 7-8 grader i sola og 3-4 grader i skyggen når vi dro avgårde i 11-tiden.

lysasrunden
Syklet Østre Lysås mot Gamleveien og Vestre Lysås tilbake. (MTB map.no)

Jeg hadde blitt inspirert av Reno Gustavsen som inviterte medlemmer av facebook gruppa “Lørenskog’s stisyklister” på kveldstur med flomlys tidligere i uka. Har hørt svært gode anbefalinger av Lysås. Hvis du ikke er kjent, last ned app’en MTB map.no og kom deg til Ekerud P-plass. Inngangen vi tok til stinettet var ved å sykle opp Sønnaveien og inn den blå stien (på MTB map) som går til venstre. Det er nok enklere å sykle inn den grønne stien som går inn ved Elvågseter.

Stiene var tørre, og rett og slett fantastiske. Reno har ryddet opp i den midterste blå stien, men vi valgte å sykle den øvre stien mot Gamleveien, ned den røde biten og nederste stien tilbake. Den røde stien var drøy, det ble trilling denne gangen – men det handler vel bare om innstilling.

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg har ventet med å utforske dette området, og er glad for at vi har gjort det. Her blir det mange turer fremover!

De siste bildene er av Solvor og Nelly som kommer seg over en stein de har slitt litt med i Gorr Hysa. Litt uklare bilder, men det viser ihvertfall at de fikk det til!

One Reply to “Høsttur i Lørenskog på stisykkel”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.