Kan vi sove i telt?

Jeg hadde et møte på andre siden av byen på fredag ettermiddag, og rakk rushet ut av byen. Prøvde å sortere tankene, mens jeg glodde inn i baklysene på bilen foran. Gledet meg til å komme opp på hytta, og ringte Solvor for å si at jeg kunne hente Sina og Oline på SFO.

I bilen på vei mellom skolen og huset vårt kom spørsmålet.

Jeg tenkte først: “Joa, vi kan bo i telt i Trysil i Desember… DET krever jo ingen forberedelser!” (tankene mine er i slike tilfeller gjennomsyret av ironi og sarkasme).
Oline skjønte vel at pappa hadde hengt seg opp i sin indre dialog og spurte en gang til. Svaret ble: “Jeg må snakke med mamma om det!”

Så kom fornuften snikende, vi ønsker å skape et aktivt liv for barna, og da må vi jaggu dra på teltur selv om vi som foreldre er sånn passe møre. Jeg møtte den samme motstanden først hos Solvor, men hun var lett å overbevise.

Heldigvis har vi alt utstyret i IKEA bokser i garasjen, den største hindringen var å flytte Miljøværstingen (=bil) og få løftet ned pulkene fra oppunder taket.

En time senere var vi ferdig pakket, og dro oppover E6 mot Trysil.

Lørdag

Først dro vi til skianlegget, og planen var opprinnelig å dra hjem og spise lunsj. Deretter skulle vi avgårde til utvalgt teltplass. Men det var såpass bra forhold i bakken at vi spiste lunsj på Sindrestua og dro hjem til hytta først i 14.30-tiden. Vi hadde drodlet endel rundt hvor det var mulig å dra, og kom opp med endel alternativer som vi kommer til å teste ut senere.

Vi besluttet å gå fra hytta i Bjønnåsen og innover skiløypa opp mot Ås. Oppe i Bergevegen finnes det en skytebane (for leirduer tror jeg) og det var plan B å sove der hvis vi ikke fant et bedre egnet sted.

img_4386
http://www.norgeskart.no

Alle hadde hodelykter og hyttenaboen så nok litt rart på oss der vi satte ut i mørket klokka 17. Nelly, Solvor og jeg hadde randonne, Sina og Oline brukte langrenn. Vi trener på anmarsj med pulk og randonne til noen av de 19 toppene vi skal på.

Det var bare 40 cm med snø i terrenget, så det var umulig å finne noen teltplass med jevnt underlag. Vi kom etterhvert frem til en av stiene vi sykler på sommeren, og som den indianeren jeg er kjente jeg igjen den lille passasjen ned til Bergevegen. Vi gikk så rett opp til skytebanen.

Dette var første gang vi satte opp teltet i mørket, og det gikk som en drøm. Vårt Helsport Svalbard Camp 5 krever to samarbeidende (spesielt krevende for ultålmodige mannfolk) til å sette det opp (spesielt når stengene skal tres inn), og jeg hevet ikke stemmen en eneste gang. Solvor var imponert!

Ved skytebanen er det en grillhytte med åpen trekk i taket. Vi hadde med et par sekker ved og fikk fort igang bålet, men det ble ikke spesielt varmt. Da vi så nærme etter hadde Trysil Jakt og Fiskerforening (eller hvem det er som eier anlegget) brukt leca blokker rundt ildstedet. Hvis noen i foreningen leser dette kan det være en ide å bytte det ut med stein som leder varme bedre (hvis ikke det er hensikten at det ikke skal stråle varme langs gulvet da…?)

img_4390
Solvor ordner klart til alt i teltet, veldig praktisk å gjøre slikt inne i en hytte

Pølser til middag, pils og potetgull. Alt i en skodde av røyk. Vi fant etterhvert ut at det var en ide å sette vinduet på gløtt. Da ble det levelig.

telt
Det kom litt snø i løpet av natta også

God stemning. Sina og Oline la seg først – deretter de over 13 år. Det var ca. -5 grader, de minste sover i doble soveposer (de er 6 år), et smart triks vi lærte ved å søke litt om barn i telt om vinteren. En barnepose innerst og en voksenpose utenpå. Stapp gjerne litt av klærne inn i voksen posen, så “forsvinner” ikke barna ned i bunnen. Nelly, Solvor og Jens har Helsport Isfjorden. De veier litt, men holder varmen uansett.

Dagen etter gikk vi tilbake til hytta og alle var enige om at dette var en fin tur. Godt å trene på slike komfort turer, der både motivasjonen og mestringsfølelsen er på topp.

Noen andre alternativer vi vurderte

Bittermarka – her har vi planlagt et par turer, det ligger en hytte her som heter Petterbua.

Ørsjøen – dette er en litt lengre skitur, men ikke langt. Her ligger det en hytte som nok ikke er tilgjengelig og en gapahuk. Dit skal vi senere i vinter.

Grønskaret – Gå inn fra Skihytta. Ta med randonne og stå først ned i anlegget en pudderdag!

Fageråsen – les om turen vår dit i fjor

Kampflåhøgda – les om turen vår dit i fjor

 

2 Replies to “Kan vi sove i telt?”

  1. Imponerende. Jeg foretrekker hytta da, men kan strekke meg til telt i juli/juli 🙂

  2. Dette hørtes veldig koselig ut👌👌🙌

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.