Oppsummering: 2016

Vi startet året med å sove i telt 1. nyttårsdag i Hemsedal som siste del av romjulsekspedisjonen vår 2015. Planleggingen av flere turer har skjedd i rykk og napp igjennom året og vi gledet oss veldig til vinterferien vår i Chamonix, der vi også hadde invitert venner og familie til bryllup. Denne ferien ble ikke så fantastisk som vi hadde forventet, grunnet sykdom hos både barn og voksne. Men slik er det noen ganger, vi lykkes ikke alltid med å skape den magiske stemningen.

Solvor og jeg hadde snakket mye om hvilke fylkestopper som skulle bestiges, etterhvert besluttet vi at Nelly skulle bli med på Møre og Romsdals høyeste topp – Puttegga. Deretter skulle Solvor og jeg på kjærestetur til Finnmark og komme oss opp på Øksfjordjøkelen.

Turen til Romsdalen og Puttegga ble mildt sagt en prøvelse, vi rotet oss bort i krattskogen siden jeg ikke hadde funnet ut nok om vinterruta til Pyttbua (DNT-hytte) og vi var alle langt nede i kjelleren på et tidspunkt. Vi var også helt i ekstase over små og store gleder ved turen, og det har blitt et uttrykk: “Jeg er sliten, men ikke så sliten som på Puttegga!”

Toppen på denne turen ble nådd (1.999 moh) og den 3 fylkestoppen var i boks (tidligere har vi vært på Galdhøpiggen og Gaustadtoppen.

Øksfjordjøkelen kom vi oss ikke på toppen av, selv om værforholdene var perfekte. Men vi hadde en superfin tur, og kan bare håpe at forholdene er like bra når vi en dag kommer tilbake. Siden vi har ingen erfaring med å gå på bre, skal vi ha med guide neste gang.

jentene
Oline, Nelly og Sina i Trysil

Etterhvert kom våren og sommeren, og hele familien har blitt bitt av stisyklingsbasillen. Vi har for det meste syklet i området rundt Lørenskog der vi bor, litt i Oslo og veldig mye i Trysil der vi har hytte. Vi deltok på Utflukt, og dette skal bli en tradisjon. Tungvekteren i Arendal ble syklet, og Jens fikk utforsket litt i Bø i Telemark.

Vi har også vært på noen DNT hytter, blant annet Øvresaga i Oslo og Rondvassbu i Rondane. Det er helt fantastisk hvor mange steder man kan dra med DNT nøkkelen i sekken, og vi kommer til å fortsette å “sanke” mange hytter i årene som kommer.

På høsten var vi på reknognisering på Akershus sin høyeste topp, Fjellsjøkampen i Hurdal. Da er planen lagt for å komme oss opp på denne toppen så snart snøforholdene tillater det.

Sykkelsesongen varte langt ut på høsten, og så kom vinteren igjen. Sesongen startet tidlig i Trysil, mest kunstsnø, og vi har vært heldige med at temperaturene har vært på minussiden og at det ikke har regnet (slik som det gjorde i 2015 sesongstarten).

Takk til alle som har fulgt oss på bloggen, vi setter veldig pris på de tilbakemeldingene vi får, både i form av kommentarer på bloggen og i samtaler. 2016 ble året der vi utvidet horisonten, dro på store og små ekspedisjoner. Vi har trent på rutiner rundt å sette opp telt, funnet mat vi kan lage på primus og bål, dratt pulk, stått i puddersnø og holkeføre, trynet på sykkel og hatt flyten på herlige stier og mye mer.

2 Replies to “Oppsummering: 2016”

  1. Vi hadde et flott år og masse gode ekspedisjoner, håper vi får til flere i løpet av 2017!

  2. Fantastiske innsats fra de små, mellomste og store! Gøy å følge hvordan dere alle vokser på opplevelsene:) Følger med på nye turer i 2017, og mulighet for en joining på et par turer til 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.