Ørsjøen i Trysil: Nyttårsfeiring

Vi avsluttet 2016 med en overnatting i telt ved Ørsjøen i Trysil. Dette vannet ligger ca. 2,5 km fra parkeringsplassen ved Ås. For å komme hit kjører du opp Bergevegen til den tar slutt og fortsetter rett frem.

pakking-ved-bilen
Jens er klar for å pakke pulkene ved parkeringen på Ås

Det er preparerte løyper nesten helt frem til gapahuken som ligger ved Ørsjøen og de siste 200 meterne følger du bare veien.

Gapahuken har bord med sitteplasser, og rett utenfor er det bålplass med rist. Vi tok hver vår pulk og hadde derfor med oss to sekker med ved. Det vi ikke brukte lot vi stå igjen til de som kommer dit neste gang.

Teltet satte vi opp rett bak gapahuken, og siden det er utedo der, vil jeg si at komfort nivået var svært høyt. Pulkene var også lastet med godterier og god drikke. Først fikk vi fyr på bålet, og så stekte vi noen pølser for å få energi. De voksne fikk litt drikke i plastglassene med stett og barna fikk godteri og saft.

Vi hadde fundert på hva vi kunne lage av mat, og valget falt på helstekt ytrefilet av storfe med bakte poteter, bernaisesaus og asparges.

Kjøttet ble veldig bra, takket være den fine risten som bålplassen hadde.

I 19.30 tiden var det oppskyting av en boks med raketter, noe vi aldri pleier å bruke penger på, og noen stjerneskudd.

Til dessert tok vi eplebåter, hakkede mandler (Solvor er allergisk til nøtter) og kanel i aluminiumsfolie og slang dette inn i bålet. Det var veldig godt!

Sina og Oline ble lagt i teltet og Solvor og jeg hadde det riktig så koselig noen timer til. I det fjerne kunne vi høre dundringen av raketter i Innbygda, men vi var såpass langt inni skogen at vi ikke så noe som helst.

1. Nyttårsdag sov vi til 08.20 (!), og så ble det frokost før vi satte snuta tilbake til bilen. Det var 4-5 minusgrader, så det ble litt kaldt for de minste når de satt stille. Da fikk Sina og Oline litt kakao, så kom varmen fort tilbake.

En flott måte å entre det nye året!

One Reply to “Ørsjøen i Trysil: Nyttårsfeiring”

  1. Tenk at vi b¨åde startet og avsluttet 2016 med natt i telt. Det synes jeg er kjempekult. 1 januar 2016 sov vi i Hemsedal i telt. 31 desember ble det trysil.
    Det var en veldig koselig nyttårsaften.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.