Podcast episode 10: Høstferie

Høstferien står for tur, og beroende på hvor i landet du bor, har barn og ungdom fri i uke 40 eller 41. Det er ikke alle foreldre som har mulighet til å ta fri selv, og da kan det være en ide å sjekke ut hvilke tilbud som finnes i din kommune. Våre barn har vært på kommunens opplegg i høstferien flere ganger, og det er en fin måte å unngå at de trår vannet hjemme alene en hel uke.

Podcast Episode 6: Planlegging og gjennomføring av turer og aktiviteter

Planlegging av ferie og turer

Barnas Turlag

Det finnes over 220 ulike foreninger i Barnas Turlag. Dette er DNT sine lokallag som arrangerer turer for barn og ungdom. I høstferien er det over 69 ulike arrangement i uke 40 og 41 over hele landet. Alt fra fellesturer som tar noen timer til turer med overnatting over flere dager.

Gå inn på Barnas Turlag sine sider og finn ut hva som frister: https://www.dnt.no/barn/

Husk at dere må melde dere på aktivitetene.

Her tar Oline et langt skritt over en bekk på Hardangervidda

UT.no

DNT sin portal UT.no inneholder tips til tusenvis av turer over hele landet. Vi bruker denne siden svært ofte til å søke opp informasjon om de turene som vi planlegger. Det er ikke alltid informasjonen er like god, så sjekk gjerne vår blogg eller andre kilder for informasjon.

Vi liker å gå inn på kartet på UT.no og sjekke hvilke muligheter som finnes i de områdene vi har planlagt å dra. Her kan man selv velge hva slags informasjons som skal vises, vi pleier ofte å se på en kombinasjon av DNT hytter vi kan besøke og turer som kan gås.

Kommunetopper og andre lokale turer

Da Covid-19 pandemien kom, bestemte vi oss for å gå til alle kommunetoppene i Akershus fylke. Det var 22 kommuner i dette fylket, og turene var veldig forskjellige. Noen var svært kronglete å finne frem til, andre tok det oss 5 minutter å gå til fra bilen.

Akershus. På dette blogginnlegget har vi samlet svært mange av tingene vi har gjort i nærområdet.

Vi har også startet på kommunetoppene i Hedmark, og planlegger det samme med Østfold, Vestfold, Buskerud og Oppland. Da har vi nok å finne på i noen år fremover.

Hedmark

Buskerud

Sidene oppdateres kontinuerlig.

Værmelding og valg av tur

Med de rette klærne og utstyret, samt den riktige innstillingen – kan man dra på tur omtrent når som helst og hvor som helst.

Skal man ha med barn, er det viktig å ikke utsette de for turer som ikke er morsomme, da risikerer man å drepe turgleden før den får spiret og grodd.

Podcast Episode 2: På tur med barn

Barn på tur

Overnattinger

Normalt er det litt mer fleksibilitet i forhold til å bestille overnattinger. Skal du sove på hotell eller andre kommersielle overnattingssteder, så er det sjelden overbooket. Men de mest populære turmålene blir fylt opp.

Hvis planen er å overnatte på DNT hytter, så er det viktig å forhåndsbooke nå under korona. Husk å sjekke at alle hyttene dere skal besøke er ledige før du booker.

Podcast Episode 4: DNT

Å sove i telt kan være helt fantastisk i høstferien, vi tok selv en langhelg på Rondvassbu i høstferien 2019, og det var knall. Vi hadde flaks og dro videre før det kom snø.

Rondslottet

Podcast Episode 3: Sove i telt

Barn i telt

Topptur med telt på Gaustatoppen

Her er vi på toppen av Folarskardnuten, høyeste topp i Buskerud. Dette er en tur som er greit å ta når været er bra.

Inspirasjon

Nedenfor finner du noen innlegg som vi håper kan inspirere.

Jammerbu i Høstferien. Jammerbu er en DNT hytte på Rondanestien. Den ligger på fjellet ved Ringebu og det tar kort tid å gå fra bilen. Her ligger hyttene som perler på en snor, men denne turen passer best for litt større barn, da dagsetappene er ca 20 km i gjennomsnitt.

Høstferie i Trysil

Høsttur i Lørenskog på stisykkel

Rondvassbu i høstferien

Folarskardnuten i strålende vær

Hemsedal: Skogshorn

Hytte til hytte tur i Langsua Nasjonalpark

Stisykling i Nissedal

Norefjell: Nye Høgevarde

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.