Jammerbu i Høstferien

Vi hadde tatt noen dager fri fra jobb og kom oss til Rondvassbu der vi bodde to netter i telt og fikk kravlet oss opp på Rondslottet.

20190930_120125654_iOS
På vei til Jammerdalsbu var det noen centimeter med snø, og himmelen i bakgrunnen tydet på at noe var i gjære. Noen timer senere snødde det sidelengs.

Nå var det på tide med luksus, kroppene var slitne etter bæring av tunge sekker og turen til Hedmarks høyeste punkt.

20191001_075633954_iOS
Her er vi på vei tilbake til bilen etter en natt på Jammerdalsbu. Kan ikke klage på hverken nysnø eller blå himmel

Solvor og jeg fikk gått igjennom alternativene og valget var lett. Vi skulle bo på Jammerbu, som er en selvbetjent hytte som er en del av nettverket der du kan gå fra hytte til hytte igjennom Hedmarksvidda og Rondane.

Vi kjørte til Ringebu og tok Friisvegen mot Østerdalen. Å finne stedet vi skulle parkere var ikke en utfordring, det var bare å plotte inn Jammerbu i Google Maps, og plutselig var vi på plass.

Det hadde snødd ca 5 centimeter, men Rondanestien var lett å følge. På avstand kunne vi ikke se noen røyk fra pipa. Småjentene håpet på selskap, Solvor og jeg krysset fingrene for en stille kveld sammen med familien.

20191001_082521256_iOS
I det fjerne kan jeg skimte Solvor med Sina og Oline på slep

DNT har et prosjekt på gang med hytta, de bygger den ut og det blir sikkert fint.

Hytta har et stort oppholdsrom med kjøkken, spiseplass og sofa med plass til mange. Det var tydelig at noen tyskere har vært det og lagt igjen noen spill. Vi fant et interessant kortspill, men bruksanvisningen var på tysk, italiensk, nederlandsk og røverspråk. Jeg fikk bekreftet at toeren jeg fikk på videregående muligens var ufortjent. Heldigvis var det mobildekning og vi fikk reglene forklart av en entusiastisk amerikaner på YouTube. Det ble en slager, og står på ønskelista.

20191001_083505467_iOS
Vi parkerte bilen så den kunne stå og se på Rondane i det fjerne. Det kan være en ide å ha med spade i bilen i tilfelle det snør enda mer enn det vi opplevde.

Utpå kvelden ble det passe værhardt ute, og det å løpe på do ble en ekstremøvelse.

Alle sovnet etterhvert og dager etter var det kommet minst 20 cm med snø! Shit, jeg elsker snø!

Vi spiste en solid frokost og jeg lekte brøytebil tilbake til bilen. Det hadde fokket endel og på det dypeste var det fluffy puddersnø til langt oppe på låret.

Bilen sto akkurat der vi hadde forlatt den heldigvis, og det var deilig å komme seg inn og sette på varmesetet.

Håper snøen blir liggende.

Hytte til hytte tur

I etterkant av denne turen har vi drodlet mye rundt det å gå fra hytte til hytte. Jammerbu ligger på Rondanestien, og vi kommer helt sikkert til å teste ut denne ruten på beina eller med ski. Det fine med Jammerbu er at dette er ett sted det er mulig å avslutte eller avbryte turen hvis det ser mørkt ut. Det koster nok litt, men du kan bestille taxi fra Ringebu og kjøre ned i Gudbrandsdalen og ta toget hjem.

Linker

Rondslottet

Rondvassbu i høstferien

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.