Rocky Mountain Reaper 24

Sina og Oline (7 år) har nå hatt hver sin Rocky Mountain Vertex 20 sykkel. Disse ble kjøpt inn i 2017 fordi de vanlige syklene deres hadde bremser og frontdemper som ikke fungerte spesielt bra. Den gangen skulle vi på sommerferie i Sverige og Norge i fire uker, og blant annet stisykle i Idre, Åre og Oppdal.

Om kun få dager skal vi dra nedover til alpene og være borte i 3 uker. Der blir det mye heisbasert sykling på forskjellige steder, og tankene om vi skulle investere i nye sykler denne sesongen fikk virkelig fart på seg etter at jentene fikk låne en Rocky Mountain Reaper 24 på Utflukt for noen uker siden.

7 Blaaner er den norske importøren av disse Kanadiske syklene, og de har etterhvert fått et godt forhandlerapparat. De som er mest synlige som forhandler av Rocky Mountain sykler er Vertical Playground i Oppdal. Utfordringen vår var at vi trenger to sykler, og det skulle være en utfordring å finne en forhandler som hadde dette på lager.

Sport Lodgen Trysil

Løsningen var nærmere enn vi hadde trodd, og 7 Blaaner satte oss i kontakt med Sport Lodgen i Trysil. De hadde sykler på lager og vi avtalte pris og avhenting.

Vi sa til Sina og Oline at vi skulle leie sykler til de en helg for å sjekke hvordan det ville fungere med disse 24″ syklene for dem. I forhold til størrelsen er jentene akkurat i grenseland mellom de 20″ syklene de har hatt og disse 24″.

Syklene ble hentet frem og vi fikk montert på pedaler. Trykket i bak- og fordemperen måtte justeres ned siden jentene er så lette, og vi kappet setepinnen 5 cm så de kunne ha tærne i bakken uten problemer. Syklene var justert, og vi trillet ut av Sport Lodgen med to svært fornøyde barn.

På utsiden tok vi bilder og hadde følgende samtale:

Jens: “Vet dere at vi sa at disse syklene er leid?”

Sina: “Ja…?”

Jens: “Dette er faktisk deres sykler, for vi har kjøpt de!”

Begge jentene: “Juhu! Er det sant?!”

Gleden var stor. Solvor og jeg hadde diskutert dette og kommet frem til at dette ville være en beslutning som sannsynligvis vil gjøre årets sommerferie enda bedre, men også være en investering i årene som kommer.

20180707_081012599_iOS
Oline (7) og Sina (7) er veldig fornøyd med nye sykler.

Erfaringer etter første dag med sykling

Det er en fordel med større dekk fordi de ruller bedre og kommer over hindringer bedre. En heldempet sykkel gir også bedre flyt i tekniske partier på grunn av bakdemperen.

Barn trenger ikke heldempet sykkel for å sykle på grusvei eller ned Magic Moose i Trysil, men vår målsetning er at de skal sykle mer på stier i årene fremover og det blir mer teknisk sykling i alpene. Vertex 20 syklene de har hatt hadde også automatgir, som var en fordel da de skulle starte å sykle, men nå er det viktig å kunne regulere bruken av girene selv.

Vi tok en runde i Gullia før heisen startet å gå, og jentene fikk øvd på å bruke girene og lærte seg etterhvert at de måtte gire FØR bakkene kommer, ikke når farten allerede er lav og de ender opp med å gå av og trille uansett.

Styret på Reaper 24 er mye bredere enn på Vertex 20 syklene, og dette gjør det lettere å få tyngdepunktet over styret og albuene ut til siden når de sykler. Demperne virket godt justert, for vi så at de fikk svikt i sykkelen når de pumpet med den. Pumptracken er et veldig bra sted å øve på dette, og vi skal tilbringe mange timer der sammen med jentene fremover.

Syklene har også et finurlig system med justering av bakdemperen i 9 predefinerte innstillinger. De står på innstilling nummer 5, som er standard fra fabrikken – og jeg må undersøke nærmere hvordan dette gjøres før vi kan starte å eksperimentere.

Vi kjøpte 24″ utgaven, og sykkelen kan da brukes med 26″ hjul når jentene vokser ut av 24″. Dette gjelder selvfølgelig også hvis man kjøper 26″ utgaven. Fordelen med dette er at Sina og Oline kan ha denne sykkelen helt til 12-14 års alderen, da det sannsynligvis er aktuelt å gå over på 27.5″.

Jeg justerte ned høyden på styret, uten at jentene merket noen stor forskjell – så det er mange muligheter for å få sykkelen tilpasset ditt barn uten at du trenger å være Reodor Felgen.

Første dag i Gullia og Magic Moose var en suksess, og vi gleder oss til å dele alle opplevelsene jentene har med de nye syklene sine i blogginnlegg fremover.

http://www.bikes.com/en/bikes/reaper/2018?tid=77

6 Replies to “Rocky Mountain Reaper 24”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.