Sykkelstativ til e-Golf

Vi tok skrittet og kjøpte en e-Golf for et par måneder siden, mest fordi jeg har byttet jobb og dermed må kjøre inn og ut av bomringen hver eneste dag. Da vi kjøpte bilen tenkte vi at den også skulle brukes til å kjøre på hytta, ihvertfall de ukene Nelly ikke er hos oss.

Det har blitt tre turer til Trysil med e-Golfen, og en ting er ihvertfall klart, vi må stoppe på veien og lade. Selv om bilen har teoretisk 300 km rekkevidde, er det langt fra den reelle rekkevidden.

Vi klinte til med takstativ, så vi har allerede hatt bilen med fire par ski på taket – og det samme stativet gjør at vi kan ha tre sykler på taket. Samtidig kjøpte vi et sykkelstativ til å ha på bakluka og i dag skulle vi teste det for første gang.

20180626_134419686_iOS (2)

Stativet er et Thule Raceway 991, og har plass til to sykler. Hvis du går inn på Thule sine nettsider og prøver å finne et stativ til e-Golf, så får du beskjed at de ikke har noe som passer. Det samme svaret vil du få fra kundesenteret deres.

Da tok jeg kontakt med Takstativ.no som holder til på Kjeller. De forklarte at e-Golfen har en annen spoiler på bakluken enn de andre vanlige Golf’ene, og at Thule ikke kan garantere at den blir ødelagt. Han hadde selv en e-Golf med samme stativ og sa at dette ikke var noe problem, så sant man monterer det riktig.

Har du tenkt å frakte to tunge el-sykler på et slikt stativ, ville jeg latt vær.

Som vanlig (for meg) var det litt knot å få satt på stativet, men prinsippene var enkle og neste gang kommer det til å gå lett som en plett. Å sette på syklene er veldig enkelt og de sitter veldig godt. Det kan være lurt å ha noe tøy eller annet å kile mellom syklene på de stedene det kan bli gnisning og fare for riper.

Det jeg er spent på er når vi tar to eller tre sykler på taket og Sina og Oline sine mindre sykler på stativet bak. Rekkevidden til bilen kommer sikkert til å bli betraktelig redusert, men jeg gleder meg til å teste ut. Dette oppsettet er ikke noe for en lang Norgesferie med hele familien, men passer nok best til kortere turer.

En ting jeg lærte var at alt av utstyr må legges i bagasjen før syklene settes på.

Denne artikkelen er ikke sponset, selv om man nesten skulle tro det!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.