Utflukt 2018

Nå har vi vært på Utflukt de siste 2 årene, og nå som vi har vært der for 3 gang har det blitt en tradisjon som vi ikke kan bryte. Det er Terrengsykkel som arrangerer, og de siste årene har de hatt fast tilhold i Trysil. Arrangementet starter Torsdag kveld og varer til Søndag.

Vi dro opp torsdag ettermiddag, og fikk hentet ut armbåndene som gir oss fri tilgang til heisbasert kjøring, kurs, guidede turer og mange andre morsomme aktiviteter. Når du kjøper familiepakken følger også barnepass med.

Fredag

Første dagen hadde vi opprinnelig tenkt å ta heisen og kjøre Magic Moose mesteparten av dagen. Dette er en 7 kilometer lang kunstig flytsti som passer barn i alle aldre. Vi har kjørt den mange ganger de siste to sesongene. Sina og Oline hadde gledet seg veldig, og stemningen gikk ned et hakk da det viste seg at heisen var stengt fordi det var ganske kaldt og det blåste svært mye.

Men det mangler ikke på andre ting å gjøre i Trysil, så vi tilbragte mesteparten av dagen i Gullia, et område med pumptrack og stier som passer til alle. Stiene er merket med vanskelighetsgrad fra grønn til sort, så her er det nok utfordringer uansett hvilken alder og nivå dere er på.

Sina og Oline fikk lånt en 24″ heldempet sykkel fra Rocky Mountain / 7 Blåner, og de byttet på å sykle med den på de flotte stiene i Gullia.

En av de tingene som gjør det ekstra gøy å være på Utflukt er at alle de største sykkelmerkene er der med demosykler til utlån. Sina og Oline var helt i ekstase da de fikk låne en 24″ Rocky Mountain sykkel av importøren 7 Blåner. De har allerede 20″ sykler fra samme merket, og jeg har vurdert om vi skulle gå til innkjøp av nye sykler før vi drar på sommerferie til Østerrike om noen uker. Begge to er midt mellom disse to størrelsene, og vi konkluderte med at vi kommer til å kjøpe disse syklene hvis vi får tak i 2 stykker. Med god hjelp fra 7 Blåner og deres forhandlere får vi forhåpentligvis til.

Oline (7) i full fres i Gullia på sin egen sykkel.

En kompis av meg og jeg fikk også løst problemet med at heisen ikke gikk. Erik fikk lånt en fulldempet el-sykkel fra Scott, og jeg fikk låne en fra Merida. Da tok vi bilveien opp til der heisen går, og det var litt av en opplevelse å sykle i oppoverbakke i over 20 kilometer i timen.

Sykkelen min gikk tom for batteri akkurat når jeg kom til toppen, men jeg trengte ikke noe ekstra dytt nedover bakkene i Magic Moose, så det var ikke et problem.

Erik er fra seg av glede, kanskje mest over å ha kommet seg opp til toppstasjonen på heisen uten å bli anpusten. Nå er det på tide å sykle ned Magic Moose nesten helt alene. Gjett hvilket merke Erik er mest begeistret for!

Å teste sykler på Utflukt kan selvfølgelig føre til et kraftig innhogg på sparekontoen, og det er en fin måte å finne ut hvordan de forskjellige merkene sine sykler er. Her kan du finne sykkelen som passer ditt ambisjonsnivå rent teknisk og forhåpentligvis lommeboka også.

Det var pølselunsj til alle som ville ha denne dagen, og folk sto i kø både 2 og 3 ganger for å få deilige pølser fra Specialized / Leiv Vidar.

På ettermiddagen fikk vi med oss Erik på guidet tur til Jordet. Et område vi ikke har vært i før, og det ble en flott opplevelse

Vi dro også på en guidet tur på ettermiddagen, og den gikk til Jordet som ligger ca. 15 minutter kjøring fra Innbygda (sentrum). Vi har aldri vært i dette området før, og det er alltid morsomt å finne nye stier som vi sammen som familie kan sykle. Siden vi ikke var kjent her i det hele tatt, har jeg ikke mulighet til å beskrive hvor turen gikk. Ingen av stiene er på hverken MTBmap, Trailguide.net eller Trail Forks. Mitt beste tips er å kontakte Trysilguidene og få de til å ta dere med. Eller dere kan kontakte oss, og har dere flaks så er vi på hytta og kan guide dere selv. Området har slake fine klatringer som blir veldig spennende med litt fart nedover, barnnålstier og deilige nedkjøringer i mer teknisk terreng.

Syklingen var over for vår del klokka 20.00 – og jeg var rett og slett utslitt! Det ble sen middag og rett i seng.

Lørdag

Solvor og jeg hadde meldt oss på en guidet tur, men kroppen var ikke klar for en tur på drøye 4 timer. Hodet og motivasjonen var heller ikke på plass. Vi bestemte oss for å utforske noen stier i Fageråsen på egen hånd. Vi parkerte Sina og Oline på barnepass. De var helt i ekstase, for der var det et stort hoppeslott innendørs! De kunne vært der hele dagen.

Bilen ble tatt i bruk til Fageråsen, og vi syklet det som er merket “Trysilrypa lang”, ihvertfall deler av den. Rumpa verket etter gårsdagens lange økt, og vi hadde godt av å bli varme i de første oppoverbakkene.

Solvor ser ikke ut til å ha problemer på vei opp bakkene

Stien starter litt brutalt, men det er jo en fin måte å få myket opp musklene. Etter en kilometer flater det mer ut, og stien er veldig fin. Vi har sett adskillige flotte bilder fra dette området, og har alltid lurt på hvor disse stiene er. Dette området kunne vi selvfølgelig utforsket en vanlig helg, men det er ikke hver lørdag det er mulig å slå to fluer i en smekk.

De minste fikk lekt fra seg på barnepasset og vi fikk funnet nye stier som kommer til å bli en del av vårt reportoire. Turen ble ikke så lang, så vi kommer tilbake for å sjekke ut hele runden senere. Vi snudde ved det svarte partiet hvis du bruker MTPmap for å finne stien.

Solvor i nydelig natur. Bildet er tatt rett ved der vi snudde. Det sorte partiet som er en steinrøys. Sykling i dette terrenget er for spesielt interesserte.

Vi dro tilbake og hentet barna, så ble det sykling i Magic Moose hele dagen.

“Jeg trodde jeg kom til å ta det med ro den første turen og være litt forsiktig”, sa Sina.

“Men jeg bare kjørte på alt jeg turte og det var skikkelig gøy!”

Oline (7) i full fart ned Magic Moose

Vi rundet av dagen etter 4 turer i Magic Moose, og dro tilbake på hytta. Alle var temmelig fornøyd, men vi var ikke ferdig med dagen enda.

Det skulle nemlig være sykkelshow med Eirik Ulltang på hotellet. Så vi dro ned dit.

(Videoer av dette ligger i slutten av innlegget).

Sina (7) får en signert poster av Eirik Ulltang som står svært høyt i kurs.

Vi tok også med oss moren min, som sto og hylte av fryd og skrekk!

Eirik er rangert som #11 i verden i trail, og han får til ting på sykkelen som man skulle tro var fysisk umulig. Jeg har sett videoer av slikt, men å se det live var noe helt annet. Ungene er litt usikre om dette er noe for dem, men vi får starte med å lære å kjøre på bakhjulet.

Søndag

Barna var sammen med Besta, så Solvor og jeg fikk herje litt alene. Kroppen min kjentes ut som jeg var 80 år og hadde drevet med trappeløp, men etter en oppvarmingstur var jeg superklar for “Flytstien”.

Denne stien er ikke markert på så mange kart, men du sykler forbi golfbanen og noen kilometer inn grusveien som fortsetter innover i skogen. Rett før du kommer til en bro går denne deilige stien ned til venstre. Denne turen kan du også ta med guide neste år på Utflukt, den er veldig populær.

Solvor på vei ned Flytstien. Se hvor deilig barnnålsti dette er!

Denne stien er så herlig at den kan sykles mange ganger på en dag. Men vi hadde ikke nok futt i beina til det. Vi tok hovedveien mot Trysil tilbake og syklet inn i Gullia rett før Shell stasjonen.

Årets Utflukt har vært helt topp. Vi var nok litt ambisiøse på fredagen da vi skulle sykle hele dagen og guidet tur på ettermiddagen, det skjer ikke når vi er her oppe utenfor festivalen. Det er moro å treffe venner og bekjente som vi har møtt i ulike situasjoner gjennom syklingen, og dette arrangementet er ikke farlig å dra på hvis du er alene. Her er det mange aktiviteter å melde seg på, folk er blide og glade og du vil garantert få nye venner i løpet av helgen.

Sees vi neste år?

Tidligere innlegg om Utflukt

Utflukt 2017

Utflukt 2016 – Fredag

Utflukt 2016 – Lørdag

Utflukt 2016 – Søndag

Eirik Ulltang – video 1

Eirik Ulltang – video 2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.