Utflukt 2016 – lørdag

Etter en klam natt på hytta, egentlig drømmeforhold for en norsk sommer, kom vi oss avgårde til Turistsenteret og fikk levert Sina og Oline på barnepass. Kroppene var litt slitne etter endel sykling på fredag og dårlig søvn. Solvor og Jens skulle på guidet tur til Rörbäcksnäs, noe som skulle vise seg å bli et av helgens høydepunkt.

Rörbäcksnäs

Dette lille stedet ligger ca 38 minutter i bil fra Turistsenteret i Trysil. Du finner det lett ved å plotte det inn i Google Maps.

Vi parkerte ved den eneste skolen, som ligger noen hundre meter fra den lokale Ica butikken. Her møtte vi en hyggelig svensk guide med vondt i ryggen og satte ut i skogen. Det var en liten gruppe på 7, og vi tråkket avgårde inn på de flotte flytstiene av barnåler og sandjord. Første stopp ble etter et røket kjede, samtidig tok vi igjen en lokal familie der minstemann på 3-4 år hadde punktert. Han fikk lappet sykkelen, så dro vi videre.

IMG_2683

Det er stier over alt i området, og ved parkeringsplassen ligger det kart over området. Vi har ikke mulighet til å forklare hvor vi syklet hen, men moro var det! Se her for kart over området. Dessverre hadde vi glemt GoPro’en hjemme, men vi skal helt klart tilbake hit og sykle mer.

 

Tilbake til Trysil

Vi kjørte tilbake til Trysil, og fikk moren til Jens til å hente barna. Først tok vi en tur i Magic Moose sammen med Morten, og viste han den “umerkede” stien som vi beskrev i gårsdagens blogginnlegg gjennom hyttefeltet på vei ned fra Knettsetra.

IMG_2705

Jens sin kompis Geir hadde tatt turen med sønnen sin (10 år), en kompis av Geir som heter Kenneth og hans sønn (10 år). De minste gutta hadde ombygde downhill sykler og det satte virkelig tankene i sving hos Jens. Det må vi fikse til Sina og Oline når de får vokst noen centimeter og fått litt mer erfaring med syklingen. (Han har startet på Googlingen)

IMG_2706

Det ble en tur i Magic Moose og Gullia, før vi alle sammen dro til hytta og hadde en herlig middag. Kult å se Geir igjen for Jens, vi hadde to flotte turer til Chamonix i 199x og 2000. Vi mistenker at det ikke drøyer så lenge før vi treffes igjen.

Kenneth hadde med seg en sykt fet drone, og filmet litt oppe ved hytta. Vi får se om det dukker opp en liten filmsnutt.

IMG_2707

4 Replies to “Utflukt 2016 – lørdag”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.