Utflukt 2017 – Fredag

Vi har snakket og gledet oss til Utflukt siden festivalen sluttet i fjor. Jeg sendte e-post til Terrengsykkel og spurte om dato for årets arrangement lenge før de selv hadde landet på en dato, og det var viktig for oss at samværet med Nelly ble tilpasset (hun bor hos oss 50% av tiden). Torsdagen sto det to flunka nye 20″ stisykler til Sina og Oline (6 år) i garasjen. Etter mye sondering i markedet klinte vi til med 2 stk Rocky Mountain Vertex 20 fra Vertical Playground.

Formen min har hanglet endel i dagene før Utflukt, og jeg måtte en tur til legen for å finne ut om vi hadde med en bakterie eller et virus. Sistnevnte ble diagnosen, og legen stirret meg dypt inn i øynene og sa: “Sist du var her hadde du vært på topptur og følte deg litt pjusk (les: nær døden), kanskje det er en ide at du tar det helt med ro på denne sykkelfestivalen?”. Jeg nikket.

Vi kom oss opp om morgenen, og jeg kom frem til at kurset jeg hadde meldt meg på utgikk på grunn av forkjølelsen min, de minste ble derfor nødt til å tilbringe største delen av dagen i mitt begredelige selskap. Bilen var full av sykler og vi kom oss ned til Radisson, der basen til årets festival var.

Solvor og Nelly dro avgårde på kurs, bare for jenter. Jeg hadde fått en høflig e-post fra arrangøren om det kanskje var en ide at jeg tok et annet kurs, og jeg opplyste at det var konemor og datter som kom til å stille selv om det var booket i mitt navn. Bra at de følger med ihvertfall. Du kan lese om deres første dag på Utflukt 2017 her.

Jeg hadde en genial ide, og satte kursen mot standen til GT og Haibike. De hadde løsningen på mine respirasjonsproblemer, nemlig en full dempet el-sykkel! En svært hyggelig kar fant frem toppmodellen fra Haibike. Modellen heter Haibike Sduro AllMnt 8.0 og kommer med en Yamaha motor med skikkelig drag i. Den koster omtrent det samme som en real baksmell på skatten, men er mye morsommere.

20170623_082214128_iOS

På venstre side av styret regulerer du hvor mye pådrag du trenger, og batterikapasiteten var imponerende. Alt kan kobles opp mot telefonen din, så du har full kontroll. 27,5″ dekk av den fete typen hjelper også på grepet og komforten.

20170623_075338952_iOS

Sina, Oline og jeg satte kursen mot Gullia, og jeg var skikkelig spent på både min egen lånte sykkel og de nye smykkene til kidsa. Barnas sykler har nemlig automatgir. Tenk litt på det. Jeg var spent.

Yamaha motoren sørget for at jeg knapt ble andpusten i oppoverbakkene, og de var mildt sagt en annerledes sykkelopplevelse. Automatgirene til barna virket bra, de fikk god fart både nedover, bortover og oppover.

20170623_082018503_iOS
Sina og Oline tar en pust i bakken

Da jeg leverte tilbake el-sykkelen, fortalte den hyggelige mannen meg at det er kjekt å kjøpe en slik sykkel, spesielt hvis de du sykler med er i sinnsykt bedre form enn deg, noe som var en svært presis beskrivelse i forhold til min dagsform.

Nå var det på tide med en annen form for sykling, nemlig heisbasert.

Magic Moose

Magic Moose åpnet i fjor til Utflukt, og den første delen som sto klar var fra toppen av heisen og ned til Knettsetra. Nå er hele stien ferdig fra toppen til bunnen, og det er 7 km med deilig sykling på kunst sti. Sina og Oline gruet seg litt, og jeg var spent på hvordan dette ville gå. Vi satte avgårde og det gikk bedre enn forventet.

Noen partier virket mer skremmende på barna, og både Sina og Oline hadde et par fall hver. Endel partier har mye løs grus liggende nederst i doseringene, og det krever tilvenning at det er fart som gjelder og at de må velge et spor som er midt i. De var heller ikke vant til hydrauliske bremser som fungerer mye bedre enn på de gamle syklene, så det ble et par tilfeller der oppbremsingen ble litt brå. Hverken krokodilletårer eller sure miner etter disse fallene, men god gammeldags gutsing gjorde meg virkelig imponert. Begge jentene børstet av seg støvet og syklet videre.

Det er mange menn i min alder som kjører alt de kan nedover, og omtrent alle viser god tålmodighet med de unge fremadstormende syklistene. De to unntakene holder sikkert til i utforløypa på Hafjell til vanlig…

Mange steder er det lagt opp til at de langsomme syklistene kan svinge til siden og slippe frem de som har behov for høyere fart. Andre helger er det mange flere barnefamilier i Magic Moose, og det er deilig å kunne stoppe på Knettsetra. Der kan vi spille sjakk og spise en bedre lunsj.

20170623_095008234_iOS
Moro å knuse barna i sjakk!

I sommerferien pleier det også å være kaniner og andre dyr her, samt en morsom hinderløype. Vi fant også ut at man kunne kaste hestesko, noe som er temmelig vanskelig.

20170623_102318504_iOS
Hinderløypa er morsom for store og små

Solvor og Nelly har hatt en helt annen dag, som er beskrevet her.

Les gjerne om fjorårets Utflukt, vi skrev litt både fredag, lørdag og søndag.

Vi har syklet turene som vi var med på under Utflukt 2016 flere ganger i løpet av det året som har gått, og det har vært en fin måte for oss å bli enda bedre kjent i området som vi er så glad i. Nytt av året er også klatreparken, som ungene gleder seg noe hemningsløst til å prøve. Men det får bli en annen helg, denne helgen skal vi sykle.

2 Replies to “Utflukt 2017 – Fredag”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.