Girls Only

8

I dag var det tilrettelagt for jentedag for Nelly og meg. Jeg hadde ikke prioritert å se på programmet for Utflukt tidlig nok, så mange av de turene vi ville dra på var fullbooket. Det skapte dårlig stemning i heimen, siden Utflukt har vært planlagt i ett år. Det resulterte i et formiddagskurs for Nelly og meg, med tittelen “Girls Only”. Jens, Sina og Oline hadde også en fin dag, som du kan lese om her.9

Ti jenter var klare for kurs, med kursholder Ida. Alle presenterte seg med noen få ord og sa litt om hver enkelts stisykkel erfaring. Kursholderen hadde selv fire års erfaring, og noen Enduroritt bak seg.

Ida snakket først litt om sykkelen. Hvordan ulike stisykler kan se ut, og hva som er viktig for godt bremsegrep. Det skal alltid være en finger på bremsen!

Vi syklet til barneskibakken nedenfor hotellet. Her fikk enkelte justert bremsene, (blant annet meg). Vi fikk demonstrert hvordan teknikk vi bør ha i nedoverbakke og oppoverbakke. Alle fikk individuell veileding, som ga umiddelbare forbedringer. Vi fikk innføring i bremseteknikk, etterfulgt av svingetrening.

10

Det ble halvannen time med skikkelig godt utbytte, og vi var klare for å teste ny kunnskap i praksis.

Magic Moose

Endelig var det tid for å teste Magic Moose for første gang denne sesongen.

5

6

Det er første gang vi sykler hele stien fra topp til bunn. 7 km! Vi var superklare. Vi møtte resten av klanen på Knettsetra, og syklet for første gang alle fem, denne fantastiske løypa. Her skal vi bli godt kjent i årene som kommer. Alle tok heisen en gang til, før Nelly og jeg ga jernet en runde til alene. Nelly ble litt ivrig på denne siste turen, og kom høyt opp i en dosering, og resultatet var uønsket nærkontakt med grusen. Men å dra fra Utflukt 2017 med skrubbsår på kne og brystkassa, må være et tegn på god innsats!

Flyt og Elvestien

Nelly og jeg var påmeldt en guidet tur 16.30. Dette var også en tur merket: “Girls Only”. Vi var rundt 15 stk og to fine guider. En guide syklet i front, og en bakerst. Her var det jenter/damer med ulike erfaringer med stisykling og plass til alle.

Vi startet ved hotellet, syklet forbi Gullia og videre forbi golfbanen. Etter ca ti minutter kom en sti inn til venstre rett før en trebro. Stien kalles “Flytstien”, og det med god grunn. Her var det fantastisk flyt på barnålstier. Vi møtte et par korte partier med gjørme/myr, men det var ikke noe problem å sykle gjennom. Det er nok den beste flytstien jeg noensinne har syklet, og denne ville vi ikke oppdaget alene, siden den ikke er avmerket på Trysil sitt offisielle stikart.

Etter ca 2 km med deilig flyt, kom vi ned til Trysilveien, hvor vi tok til høyre. Vi syklet et lite stykke langs veien, krysset broen mot Egersund. På den andre siden av elven står det skiltet med sti 99 “Elvestien”. Denne går langs elva i retning Trysil. Stien har vanskelighetsgrad blå. Enkelte steder er det ganske bratt rett ned mot elva, noe som gjør løypa litt spennende. Stien er litt mer teknisk enn Flytstien vi kom fra, men fortsatt relativt enkel.

12

På et tidspunkt måtte vi sykle langs veien, før det igjen står skiltet inn til (grønn) sti nummer 98,”Gamle Sundetvegen”.

Turen ender opp boligområde i Innbygda (Trysil sentrum). Vi avsluttet turen utenfor Trysil Hotel. Yr har lovet regn i flere dager og vi er takknemlige for at det først kom etter turen vår var ferdig.

Dette var en super tur, og vi gleder oss til å presentere Flytstien for resten av familien. En lang, flott jentedag på sykkel. Vi er stolte av innsatsen fra 10.00 til 18.30.

3

1

Utflukt 2016

Les også mer om fjorårets opplevelser fra Utflukt 2016. Vi hadde tre fantastiske dager her oppe, og skrev om fredagen, lørdagen og søndagens turer.

4 Replies to “Girls Only”

  1. Som dette blogginnlegget beskriver og som praten rundt middagsbordet var i etterkant, tror jeg det kommer mye ut av disse kursene som Utflukt arrangerer. Skikkelig synd at jeg ikke kunne delta på det kurset jeg skulle denne dagen, men vi skal nok på Utflukt så lenge det arrangeres i Trysil.

    Jeg gleder meg skikkelig til å sykle Flytstien sammen med dere, tror nok det skjer allerede neste helg!

    Det er så flott å kunne gjøre dette sammen som en familie, og jeg er imponert over Nelly som går på snørra så grusen spruter, reiser seg opp og kjører videre med samme aggressjon (dog kanskje med bedre sporvalg?).

    1. Gleder meg til vi skal ta flytstien sammen. Og med de erfaringene jentene får nå, kan alle være med på store deler av turen

      1. Vi får ta det på neste tur til Trysil

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.