Saalbach-Hinterglemm: Schönleiten

Schönleiten

Denne heisen går fra Jausern/Vorderglemm som ligger ca. 3 kilometer lengre ned i dalen fra Saalbach. På andre siden av elven som renner igjennom dalen er det en bred og fin grusvei og det er i prinsippet bare å trille ned til heisen. På veien ned til Schönleiten heisen er det mange morsomme aktiviteter man kan gjøre.

20180718_072436473_iOS
Sina og Oline (7) leker på en av de mange aktivitetene man kan gjøre på vei ned til Schönleiten heisen.

Gondolene er delt inn for fotturister og syklister, og Schönleiten er den heisen som tar deg høyt opp til 1.911 moh. Her har du noen valgmuligheter.

Wurzel trail (Rotstien)

Wurzel trail er en sykt bra sti med to innganger. Stiene i området er veldig dårlig merket fra toppunktet, så vi brukte alltid tid på å finne ut hvor vi var og hvilken vanskelighetsgrad de hadde første gangen.

20180719_081223536_iOS
Den idylliske starten på Wurzel Trail (Rotstien) som går igjennom slalombakkene

Vi kan anbefale å ta stien fra starten, da sykler du mot Leogang og triller ned den svært bratte bakken fra toppunktet, omtrent nederst i dette området går stien inn til høyre. Det står skilt.

Første del av stien går igjennom frodig terreng i slalombakken. Det er grønt og blomster overalt. Stien er ikke krevende og det er deilig å få kommet i gang med tråkkingen og få opp varmen. Etter ca. 1 kilometer går stien inn i skogen, og du skjønner godt hvorfor den har fått sitt navn. Det er røtter overalt og selv om stien har endel svake bakker kommer både de minste barna og vi som er større oss frem. Sina og Oline (7 år) imponerer på sine nye heldempede sykler og spretter over røtter vi ikke kunne tro var mulig. Det går ikke fort, men de lærer seg at de må ha mer fart for å kunne komme over hindre.

20180719_085437934_iOS
Oline virkelig stortrives på Wurzel Trail. Vi syklet denne stien 3 av de fire dagene vi var her i Saalbach-Hinterglemm

Denne stien er nok ikke like fin når det er vått, spesielt ikke for de som ikke takler røtter så bra. Noen steder er stien litt trang, men det er bare å gå av og trille noen meter og sette seg på sykkelen og fortsette.

Panorama Trail

Etter Wurzel Trail fortsetter du inn i Panorama Trail. Dette er en utgravet løype som går nedover i slalombakken, men den er bygget mer etter vår smak. Den er ikke spesielt bratt, doseringene er bra og det er mulig å få veldig god flyt.

20180718_114203081_iOS
Starten av Panorama Trail

Første gangen vi syklet denne stien syntes jeg den var knotete, men jeg tror det kanskje hadde mer med sinnstemningen min enn hvordan løypen er. For min del er det også mye bedre å sykle på kjente stier.

Når du kommer til slutten av denne stien, er det bare å ta til venstre og trille ned mot Milka Line. Her misforstod vi kartet og trodde det skulle være en sort løype, men det viser seg at det bare er et dårlig kart, og at transportetappen er sort.

Milka Line

For å komme seg til Milka Line måtte vi igjennom bygningsområdet der den nye heisen som åpner i 2019 vil ha sin mellomstasjon. Vi tipper at det kommer til å bli utviklet flere løyper i dette området i årene fremover.

IMG_3523
Nelly på vei ned Milka Line

Milka Line fortsetter med samme flyt som Panorama Trail, og det er veldig deilig å få skikkelig flyt nedover.

Stien slutter i Saalbach sentrum, og runden Wurzel Trail, Panorama Trail og Milka Line passet godt til vårt tempo. Da kunne vi spise lunsj i sentrum av Saalbach før vi dro videre til andre steder i dalen etter vi hadde spist.

Dette blogginnlegget blir oppdatert med andre bilder. De fleste bildene er tatt med speilreflekskameraet vårt, og vi har ikke fått lastet de inn på PC/OneDrive enda.

Les mer om oppholdet vårt i Saalbach-Hinterglemm med linker de de andre innleggene om spesifikke stier her:

Saalbach-Hinterglemm

 

 

2 Replies to “Saalbach-Hinterglemm: Schönleiten”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.