Hinterglemm: Zwölferkogel

Zwörfelkogel er en av to heiser i Hinterglemm, og denne heisen gir deg foreløpig kun 1 løype som kan sykles, og dette ble en av favorittene til Sina og Oline (7 år).

Byen er såpass liten at det er ikke noen utfordring å finne frem til heisen, og har du bil er det bra med parkeringsmuligheter rett ved heisen.

Det er ikke noe problem å komme seg på heisen, og det er alltid personale tilstede som kan hjelpe til hvis du ikke får det til selv. Heisen går opp til midtstasjonen og det er ikke mulig å ta med seg sykler videre opp.

Z-line

Dette er en freeride løype, og den starter ved midtstasjonen til Zwörferkogel. Ved midtstasjonen er det en hytte med restaurant, og de hadde rigget til med line for å balansere for små og store. Det er også en lekeplass for barna hvis de trenger en pause fra syklingen.

IMG_3465
Sina og Oline koser seg med balansering på line på toppen av Zwörferkogel

Z-line starter med grus som er gravd ned i slalombakken, og den første gangen vi tok denne løypa var de minste litt skeptiske. Men det handler om å stole på at bremsene hjelper deg å holde farten nede og at demperne tar hånd om dumpene som oppstår.

Når det kjøres i disse løypene, bremser de fleste før doseringene, og det resulterer i “vaskebrett” som over tid fører til hull og eksponering av steiner. Men etter en runde med kjøring var ikke det noe problem, ungene ønsket å kjøre mer!

IMG_3439
Solvor i wallride’n

Etter en drøy kilometer nedover i skibakken kommer du inn i skogen, og dette er nok den beste delen av Z-line. Stien snirkler seg mellom trærne nedover, og det er fullt mulig å holde stor fart og fremdeles føle på flyt. Noen røtter og steiner ble litt for drøye for de minste, men da gikk de bare av og trillet over.

Etter dette skogspartiet er det litt kjøring på grusvei nedover, og det føles ganske unødvendig at det ikke er bygget stier hele veien ned. Vi får håpe at det blir ordnet i løpet av årene som kommer.

Se også de andre blogginnleggene fra Saalbach-Hinterglemm:

Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm: Schönleiten

3 Replies to “Hinterglemm: Zwölferkogel”

  1. Pingback: Leogang - 19topper

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.