Saalbach-Hinterglemm

Vi startet ferien med en lang kjøretur til München, og plukket opp en sommerbrun Nelly på flyplassen. Hun hadde vært på tre ukers ferie i Hellas, og gleden var stor da vi kunne fortsette videre alle fem. Ferden fortsatte mot Saalbach-Hinterglemm, og vi gledet oss til første dag på sykkel. Første natten booket vi på Tiroler Buam som ligger flott til rett ved heisen Schönleiten som tar deg rett opp til noen av de beste stiene og sykkelløypene i området.

20180719_073706162_iOS
Her er Schönleiten banen og hotellet vårt ligger til høyre i bildet. Perfekt lokasjon for de som skal sykle.

Toppunktet er på 1.911 moh og er verdt en tur med kabelbanen om du så ikke har tenkt å sykle ned igjen.

Saalbach

Saalbach-Hinterglemm er en kommune med litt under tre tusen innbyggere, og består av to mindre byer. Vi bodde i Saalbach på Appartements Fürstauer i en tre-roms leilighet. Området i kjelleren som brukes til skibod om vinteren, var for sesongen gjort om til sykkelbod. Det var flotte muligheter for vask og mekking av sykkel utenfor, og tørking av klær inne.

Det er alltid utfordrende å orientere seg og legge en plan første dagen. Vi hadde bestilt bostedet igjennom Saalbach-Hinterglemm sin offisielle hjemmeside, og det er viktig å velge et sted som tilbyr Joker Card som en del av oppholdet. Joker Card gir muligheten til å ta heis så mye du vil under oppholdet, pluss en rekke andre fordeler som gratis badeland og minigolf. Det er viktig å vite at Joker Card’et gir disse mulighetene fra dagen etter ankomst.

20180716_075351562_iOS
Sina (7), Oline (7), Solvor og Nelly (15) er klare for å sykle første dagen

Byen er veldig liten, men dette er et populært skisted om vinteren, og det finnes svært mange restauranter, puber, sportsbutikker og vanlige butikker. Ikke alt er oppe i sommersesongen, men det er ikke noe å si på utvalget.

Saalbach har egen minigolfbane som er gratis når du har Joker Card, i tillegg til badeland med to fine sklier.

Vi har valgt å dele opp det som ble et veldig langt blogginnlegg i flere, så følg linkene til de andre innleggene.

Schönleiten

Denne gondolen tar dere opp til 1.911 moh og har nok favorittstien vår i Saalbach-Hinterglemm. Det er også mulig å komme seg til Leogang herfra, og vi kan anbefale å ta en lunsj på toppen. Utsikten i alle retninger er veldig flott.

20180716_083506187_iOS
Her er jeg på toppen av Schönleiten, vi spiste lunsj en av dagene på Wildenkarhütte og menyen og maten var veldig bra. På grunn av ustabilt vær måtte vi ha med regntøy til alle sammen, derfor er sekken stor. Det ble nok litt mye å bære på til tider for Solvor og meg, spesielt der det var bratt.

Den tredje gangen vi var der oppe, hadde de blåst opp et hoppeslott og en kvartett med guttet i 10-års alderen spilte Østerrisk folkemusikk på trekkspill, trompet og skjeer.

Les mer om Schönleiten og stiene ned fra toppunktet her:

Saalbach-Hinterglemm: Schönleiten

Schattberg X-press

Schattberg X-Press går fra sentrum i Saalbach og har en midtstasjon det er mulig å gå av heisen. Fra toppen går løypen X-line hele veien ned til sentrum igjen. Toppen av heisen ligger på ca 2000 m høyde, så denne stien gjør at du kan sykle 1000 høydemeter!

X-line

Denne stien passet ikke for Sina og Oline, så det er ikke verdt å bruke tiden på dette hvis du ikke har gode ferdigheter med sykling. Vi tok kun stien fra midtstasjonen og ned, og den var både krevende og morsom. Les mer om det her.

Hacklberg-Trail og Buchegg-Trial

Denne turen krever litt svette og slit opp til startpunktet, men er virkelig verdt det. Disse stiene var noen av mine favoritter, og jeg ville nok dratt hit først neste gang vi kommer til Saalbach-Hinterglemm.

20180719_125103232_iOS
Sina (7 år) i Buchegg-Trial

Saalbach: Schattberg X-press

Hinterglemm

Denne landsbyen mindre enn Saalbach, og har sitt eget oppsett med minigolfbane, mange restauranter og puber, samt et utvalg av sportsbutikker og vanlige butikker. Vi har allerede etter 4 dager med sykling måtte bytte en komplett bakbrems (inklusiv skive), bremseklosser foran og bak på en annen sykkel, tre eiker og ett kjede. Så det er greit å ha litt å velge mellom når noe slites ut eller går i stykker.

20180716_115143411_iOS
Her sitter vi på en benk på toppen av Schattberg Öst og ser ned mot Hinterglemm

I Hinterglemm er det to gondoler, den ene heter Reiterkogel og den andre heter Zwörfelkogel. Vi kan sterkt anbefale begge områdene.

Les mer om Reiterkogel her og Zwörferkogel her:

Hinterglemm: Zwölferkogel

Oppsummert

Vi har vært i Saalbach-Hinterglemm i 4 dager og syklet hver dag. Terrenget i området er ikke så ekstremt som det kan være i andre deler av alpene. Det er bratt nok hvis du ønsker å sykle der de fleste andre velger å trille. Det har vært stort mangfold i de forskjellige stiene, og dessverre er ikke alt like godt merket. Kartene kan være litt misvisende når det gjelder vanskelighetsgrad og ute i terrenget finnes det nesten ikke merking.

Det går sauer, kuer og hester (!) beitende fritt overalt, og noen ganger syklet vi rett igjennom beitemarkene til disse dyrene.

I løpet av disse fire dagene har vi stort sett hatt mye fint vær, men det har også vært litt nedbør.

20180717_094933738_iOS
Vi liker veldig godt den lokale maten i Østerrike, her spiser Oline en rett som minner om pytt i panne. Utrolig bra å spise til lunsj så man har godt med energi resten av dagen.

Den ene dagen var været ganske fint, og vi hadde sagt at vi kunne dra på badeland – når vi kom oss dit skyet det til endel, og etterhvert åpnet himmelen seg og det pøste ned. Men det har ikke så mye å si når man går inn for å ha det moro, Vannskliene funker like bra når det regner som ellers, alt blir bare litt mer trivelig med sol.

Les de andre innleggene fra Saalbach-Hinterglemm:

Saalbach-Hinterglemm: Schönleiten

Hinterglemm: Zwölferkogel

Saalbach: Schattberg X-press

Leogang

 

 

 

 

9 Replies to “Saalbach-Hinterglemm”

  1. Pingback: Leogang - 19topper

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.