Innsbruck om sommeren

Etter å ha startet sommerferien med heisbasert stisykling i Saalbach-Hinterglemm, overnatting på hytte i høyfjellet og toppturer i Fieberbrunn, og mer heisbasert stisykling i Zillertal, hadde vi booket en leilighet i Innsbruck noen dager.

Innsbruck er den 5. største byen i Østerrike og hovedstaden i Tirol. Et bra utgangspunkt for å sykle i mange destinasjoner rundt byen. Opprinnelig hadde vi tenkt å kjøpe et fordelskort kalt Bike City Card, men det viste seg å være mer økonomisk å kjøpe dagskort på hver enkelt destinasjon. Hele konseptet virket lite gjennomtenkt, og vi skjønte ikke helt poenget.

20180726_101554992_iOS
Innsbruck ligger i en dal omringet av majestetiske fjell. Dette bildet er tatt på en tur vi tok til Glungerzerhütte (les eget innlegg om denne turen)

Det er fire destinasjoner som er med i dette samarbeidet, og vi prøvde 3 av disse. Den destinasjonen vi droppet var Nordkette som er kjent for sykt bratt downhill. Nordkette har også noen snillere løyper, men vi ville unngå samme situasjon som hadde hatt i Zillertal.

Bike Park Innsbruck i Mutters

Denne Bikeparken er ikke så veldig stor, to heiser som til sammen har tre løyper. Vi prøvde kun den ene heisen, og hadde en svært positiv opplevelse. Øverste delen er en rød løype som nok kan være litt for teknisk på en våt dag. Endel røtter og noen North Shore elementer (planker) som kan være litt krevende hvis det blir bløtt. På en tørr dag, som vi var der på – var det ingen store utfordringer.

Den nederste delen av løypa er helt fantastisk, og en av de bedre vi har kjørt. Her er det fullt mulig å utfordre seg selv på fart og teknikk!

Mutters ligger en halvtimes kjøring fra Innsbruck, og det er nok greiest å ha bil for å komme dit. Landsbyen er ikke så stor, men det er sikkert mulig å finne overnatting her.

Bike Park Innsbruck

Stubai

Hvis du liker bratt terreng og utfordrende tekniske elementer, er dette stedet for deg og din familie. Vi syntes dette ble for krevende, og dro heller videre til Wipptal og Bike Park Tirol.

Stubai ligger også en halvtimes kjøring fra Innsbruck.

Hvis du ikke har tenkt å dra til Stubai for å sykle, så er det helt klart et mekka for paragliding. Det var så mange skjermer i luften samtidig at vi kunne bli stående å måpe. Dette er tydeligvis et bra utgangspunkt for å teste paragliding, og det virket som flere aktører tilbyr kurs. Verdt å sjekke ut nærmere!

Bike Park Tirol i Wipptal

Akkurat som Bike Park Innsbruck, ble vi kraftig imponert over dette anlegget. Heisen starter under en motorveibro – som gjør at settingen blir litt annerledes enn de andre stedene vi har syklet rundt Innsbruck.

Vi dro hit etter å prøvd oss på heisbasert sykling i Stubai, mellom disse destinasjonene er det en halvtimes kjøring, og Wipptal ligger også en halvtime unna Innsbruck.

De jobber med å forbedre stiene i Wipptal, og jeg vil si at det virker veldig fornuftig å organisere stiene slik de har gjort her. En rød og en blå sti går parallelt igjennom terrenget, og den røde stien kommer inn på den blå et par ganger – uten at det skapte noen utfordringer for syklistene. Der det er hopp og hindre som er litt mer teknisk er det veldig enkelt å sykle utenfor, og det er svært viktig.

Hvis noen fra Skistar leser dette innlegget, ønsker jeg meg noe tilsvarende bygget i Trysil. Gjerne så fort som mulig! ;D

Stubai og Bikepark Tirol i Wipptal

Oppsummering

Vi hadde til sammen tre overnattinger i Innsbruck, og siden vi var travelt opptatt med sykling i to dager fikk vi ikke opplevd så mye av tilbudene i byen. Vi tok en tur ut i byen etter middag den ene kvelden. Det var svært varmt og vi ruslet rundt i nærmiljøet.

20180724_175925167_iOS
Denne triumfbuen lå rett ved leiligheten vi bodde i.

Leiligheten vi leide kan vi ikke anbefale, men det finnes mange på AirBnB – og neste gang skal vi nok bruke litt mer tid på å finne noe. Heldigvis var det mulig å oppbevare syklene i et høl av en kjeller, og selv om det virket som scenen til en skrekkfilm å dra syklene ned og opp av dette skumle stedet – sto de trygt der. Det er vel det viktigste vi har erfart med bostedene vi har vært på hittils.

20180724_182402657_iOS
Det var kult å se på skaterne på denne plassen i Innsbruck

Siden både Stubai, Wipptal og Mutters ligger i samme retning (mot Italia), ville jeg anbefale en annen base som ligger i denne retningen.

Jeg tipper vi kommer tilbake til Innsbruck området, og jeg tipper også vi følger vårt eget råd om å bo et annet sted enn nede i sentrum. Parkering er som i alle mellomstore byer et problem, og vi har et par parketingsbøter som ligger i hanskerommet.

Featured image (det som er øverst) er hentet fra Pixabay.com og tatt av Julie-Kolibrie

Les mer om ferien vår til Østerrike her:

Saalbach-Hinterglemm

Fieberbrunn

Zillertal

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.