Leogang

Hvis dere drar til Saalbach-Hinterglemm og bor et sted der Joker Card er inkludert, får du en (1) tur i Leogang per dag.

Leogang er for de som liker downhill, og her har det vært worldcup i downhill de siste årene. Nelly og jeg tok turen dit, vi ønsket å finne ut hvordan området var.

Leogang

Fra toppunktet til Schönleiten kan man ta turen over til Leogang.

For å komme seg dit, er det skiltet fra Schönleiten mot Leogang. Dette er samme veien som man sykler for å komme til Wurzel trail (rotstien). Du sykler forbi en hytte som heter Schönleitenhütte, og derfra går stien mot Leogang. Den går først nedover i et dalsøkk og deretter svakt oppover til heisen i Leogang.

Vi møtte på noen nyskjerrige hester, og stien går i terreng som er veldig bratt – men uten at jeg fikk direkte kontakt med høydeskrekken min, så det er nok ingen utfordring for folk flest.

En feil vi gjorde var å ikke sjekke ut hvilke løyper vi burde tatt i Leogang, kartet vi hadde viste ikke dette i detalj, og vi skulle brukt mer tid på toppen av heisen til å finne ut at dette før vi satte utfor.

Hot Shots

Nelly og jeg tok løypen Hot Shots, og dette er en bred downhill bane med store doseringer og hopp som du kan fly relativt langt på. Nelly kjørte mye fortere enn meg, og jeg syntes det ikke er spesielt komfortabelt med for stor fart.

Flow Trail

Etter Hot Shots fulgte vi skiltene til Flow Trail, og dette var en sti som var bygget for litt mindre fart, men fremdeles store doseringer. Den var litt brattere enn det vi er vant til fra andre steder, og det var ikke mulig for oss å få flyt her heller. Når denne stien var ferdig kjørte vi videre den siste biten i Bongo Bongo

Bongo Bongo

Nelly hadde det delvis moro her, jeg syntes denne stien var helt forferdelig. Den er rett og slett helt Bongo Bongo! Går inn i et dalsøkk som er temmelig bratt, noen partier var veldig teknisk krevende, og det var flere steder med planker og bruer som var temmelig eksponert. Hvert eneste hinder hadde sin egen nummerkode og på skiltet sto telefonnummeret til redningstjenesten, jeg tok det som et tegn på at det er fullt mulig med selvskading her.

Etter mye trilling (ihvertfall for min del) kom vi oss ned, og ble enige om at fra vårt ståsted var Leogang (denne kombinasjonen av stier) terningkast 3. Hvis du elsker downhill og trives med det, blir nok karakteren mye høyere.

Hvis du ønsker å sykle mye i Leogang, vil jeg anbefale å dra hit i stedet for Saalbach-Hinterglemm, ha med eller lei downhill sykkel og sikkerhetsutstyr og ha det sykt kult.

Se hvor drøy Worldcup løypa er her: https://www.redbull.tv/video/AP-1VRHVWFAW2111/leogang-recap?playlist=AP-1SV3K1FJW2111:events

Hvis du ønsker å ta Big-5 Bike Challenge i Saalbach-Hinterglemm, er det bare å gjøre som oss og komme dere ned i Leogang. Det kan sikkert være lurt å sjekke om det finnes noen alternativ til de løypene vi valgte.

Les mer om vårt opphold i Saalbach-Hinterglemm:

Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm: Schönleiten

Hinterglemm: Zwölferkogel

Saalbach: Schattberg X-press

Bildet øverst i dette innlegget er “lånt” fra http://www.freeride-friends.de/bikepark/bikepark-leogang/ og credits står i nedre høyre hjørne av bildet. Vi tok for det meste videoer, og en oppsummering blir lagt ut senere.

2 Replies to “Leogang”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.