Lille Nupen med nye sykler

Sina og Oline hadde fått sine nye Rocky Mountain Reaper 24 dagen før, og stemningen var svært høy da vi tok de første rundene i Gullia og Magic Moose på lørdagen.

Søndag kom, og Sina spurte meg om vi ikke kunne ta en sykkeltur i området rundt Bjønnåsen i Trysil der hytta vår ligger. Solvor og jeg har en runde som vi kaller “Nupen-Støten runden”. Vi bestemte oss for å ta en kortere versjon av denne turen.

Østbyvegen

Denne stien kommer vi oss til ved å sykle fra hytta og bortover i skogen der skiløypa går om vinteren. Stien er helt fantastisk, og starter med en oppoverbakke som vi var usikre på hvordan jentene ville takle. De syklet så langt de kunne, kom seg over røtter og steiner og trillet syklene overraskende lite.

20180708_085031199_iOS
Sina (7) sykler forbi en av de utkledde stubbene som er nypyntet dette året! Solvor følger tett på!

En venninne av Solvor har pyntet opp stien, og flere stubber har fått kjoler og fantasifulle utkledninger, så vi kaller den bare “Kjolestien”.

“Oj, dette er nesten for bra til å være sant! Jentene klarer seg kjempebra. Jeg trodde ikke vi kunne sykle denne runden før til neste sesong. Det er nesten så jeg får tårer i øynene…”

-Solvor Fossum

Grusvei til Ørsjøen

Normalt på vår runde tar vi stiene Øråsdammen og Brattåsstien, men da ville runden blitt 14.5 km lang, og det hadde blitt for drøyt.

I stedet tok vi grusveien til Ørsjøen, og her kjente jentene seg igjen. Vi feiret nemlig nyttårsaften her for 1.5 år siden og sov i telt.

20180708_092455828_iOS
Oline og Sina (7 år) husket godt at vi hadde overnattet i telt her når vi feiret nyttår ved Ørsjøen.

De mimret og snakket om denne turen, og det er gøy å tenke på hvor mange slike opplevelser de får, mye på grunn av tankene våre om 19topper prosjektet som har mer blitt som en livsstil.

Vi kledde av oss og nakenbadet i Ørsjøen, vannet var friskt og deilig.

Støpvegen og Støpa Flytsti

Et par hundre meter fra gapahuken ved Ørsjøen starter Støpvegen. Denne stien starter litt teknisk, jentene måtte trille litt – men Solvor og jeg kom oss rundt over alt. Det er kult å kjenne progresjonen i de litt mer tekniske partiene, mange av de stedene vi kommer oss lett frem nå, klarte vi ikke for noen år siden.

Denne stien er også veldig fin å sykle, det første partiet i hogstfeltet var litt krevende for Sina og Oline, men de gikk bare av syklene og trillet der de ikke kom frem. Det er endel steiner og røtter som de trenger litt mer trening før de kan komme over.

Stiene var svært tørre, og da vi kom til det høyeste punktet og skulle sykle nedover var det veldig god stemning.

Ljørdalsvegen

Dette er kanskje den beste delen av hele runden, med sti nedover som det er mulig å sykle fort på. Dog kan det være greit å være kjent før du drar på, for det finnes et par steder det er fullt mulig med svalestup hvis du velger feil linje.

Sina var litt skeptisk i forhold til partiet som er filmet over, da tok vi en befaring og hun la en plan for hvordan hun skulle sykle. Det gjør proffene også, og det er spesielt bra når du sykler på stier som du ikke er kjent.

Oppsummering

Det var helt uventet at de nye syklene skulle gi oss muligheten til å sykle over 10 km sammen på sti og grus. Barna har fått god trening på sine gamle sykler, og vi la veldig mye av grunnlaget i sommerferien 2017.

Nå gleder vi oss til årets sommerferie, der ekspedisjonen går til Østerrike.

 

One Reply to “Lille Nupen med nye sykler”

  1. Pingback: Hedmark - 19topper

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.