Trysil: Åpning av Miss Piggy

Vi var veldig klar for å teste ut den nye stien i Gullia som heter Miss Piggy. Den åpnet fredag 14 September 2018 og Destinasjon Trysil hadde i kjent stil sendt ut en teaser i form av en video i sosiale medier av Mille Johnset som er Trysil sin nye ambassadør og fersk VM vinner! Markedsføringen funket, og det var ingen tvil om at vi skulle på hytta i helgen.

Høsten har ikke kommet helt i gang, men i Trysil har de flotte fargene startet å komme, og vi gledet oss til en helg med kos i fjellet.

Det var mye folk i Gullia denne lørdagen, som er både oppløftende og delvis frustrerende. Ved observasjon la jeg spesielt merke til barnefamiliene som har hatt litt vanskeligheter med å “markedsføre” sykkelkonseptet til sine barn, som fører til lav mestringsgrad og mye frustrasjon. En annen gruppering er sykkelklubbene med overtente syklister som kanskje ikke er vant til tekniske partier, med foreldre som skal lede barna igjennom Gullia på best mulig måte. Heldigvis er det alltid noen som er bedre enn deg til å sykle, og de som hoppet utfor i Huckleberry fikk høy respekt fra alle oss andre som bare står og glor på starten av denne stien og tenker; “det kunne jeg ALDRI ha gjort!”

Miss Piggy

Miss Piggy ligger nederst i Gullia, så vi måtte varme opp med de kjente stiene ned til stien King Lizard og følge den til det kommer en rødmerket sti som går ned til venstre.

Den første delen av stien er blå og har noen kule røde elementer som vi ikke prøvde den første gangen vi syklet her. Denne delen av stien er ikke krevende, og det beste er å ha litt fart så man skvetter over de steinene og røttene som ligger i veien.Det er også mye North Shore elementer (stien er bygget med planker) som går for det meste svakt oppover i myrterreng og en åpen plass før stien Miss Piggy starter.

Solvor velger den røde delen av elementet, som kan føles skumlere enn det egentlig er.

Grisestien starter med å snirkle seg igjennom skogen, noen steder var bakken litt løs – men det går seg nok til når den blir syklet mer.

Miss Piggy har noen veldig kule elementer, det første er et dropp med blå og rød valgmuligheter, der den som liker å ha stor fart kan hoppe ut. Det er fullt mulig å bare seile ned dette droppet og egentlig er det ikke farlig i det hele tatt. Etter det er det noen hopp som heller ikke er farlig, du kan bare trille over.

20180915_104037101_iOS
Dette elementet krøller seg som en grisehale og er grunnen til stiens navn.

Senere kommer også en veldig kul del med et 360 graders North Shore element. Her tror jeg det var en person som hadde brukket håndleddet sitt, så skal du sykle igjennom dette elementet er det viktig å ha nok fart og bruke doseringen slik den skal.

Solvor på vei ned Miss Piggy

Umiddelbart etter 360 graderen, som er grunnen til at stien heter Miss Piggy, er det en relativt bratt bakke med en wallride. Her var det tydelig at for mange syklister har bremset hardt og låst bakhjulet nedover – og det blir nok et sted der en god del kommer til å gå ned ved siden av. Over tid vil det kanskje opparbeide seg stier ned der de som ikke tør kan trille sykkelen.

Når vi har syklet nedover og stien starter å flate ut, kommer vi inn på samme sti som Redneck bruker på vei tilbake til resten av stinettet. Her er det bare å tråkke på hvis du vil ha flyt, og full mulighet til makspuls.

Sina og Oline (7 år) synes ikke Miss Piggy var midt i blinken, men de kom seg igjennom. Nå har de fulldempede 24″ sykler, og er kanskje litt over gjennomsnittet vant til å sykle. Har du barn, og ønsker å ha god stemning, kan det være smart å velge en av de mange blå stiene i området i stedet.

One Reply to “Trysil: Åpning av Miss Piggy”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.