Idre i Dalarna

Vi hadde ikke planlagt å være i Idre så lenge, men når bilen vår punkterte og de jålete dekkene ikke var lagervare, måtte vi ta inn på Sportshotellet i Idre og vente.

Mentalt sett var vi klare for å komme oss videre, så det krevde en omstilling å bli i denne byen. Sportshotellet tilbød oss et familierom med plass til seks, og i kjelleren er det kjøkken og muligheter for å oppbevare egen mat. Kjøkkenet er noe mangelfullt i forhold til kopper, kar, kjeler med mer. Men ikke noe problem å spise frokost eller raide ferskvaredisken på Ica og innta måltider her. Settingen føltes som tatt ut av et drama produsert av Nrk Barn, der familien går rundt med hjelm og sykkelsko i alle anledninger.

Idre har to restauranter, og vi har naturligvis vært på begge. Du har Lodjuret (Gaupa), som er en typisk pizzeria med kebab, burgerer og noen kjøttretter. Veldig hyggelige folk og god mat.

20170704_163246551_iOS
Familien Fossum på Idres beste restaurant, Byvägen 30!

Den andre heter Byvägen 30 og har litt større utvalg. Vi holdt oss til pizza og ulike burgere her også. Hyggelig betjening her også – og maten var god. Menyen hadde forslag til både vin og øl som passer til hver rett, dette gir plusspoeng og vi utpeker derfor Byvägen 30 til den beste restauranten i Idre. Absolutt verdt et besøk om du skulle befinne deg i denne delen av Dalarna.

20170704_095033941_iOS
Nelly (13) gønner på oppover et av de mer tekniske partiene på stien

Nelly og jeg satte oss på syklene etter at jeg hadde sjekket kartet på MTBmap. Jeg hadde sett en sti som gikk fra hotellet og oppover mot Idre Fjäll. Det viste seg å være en herlig sti med blanding av barnål og tekniske partier med mye stein, men fremdeles utrolig bra å sykle. Stien går i lett stigning mot Idre Fjäll og er merket som tursti. Vi syklet ca. 3 kilometer før vi var nødt til å snu, og de litt krevende partiene oppover var en drøm å sykle når vi dro på nedover. Barnål partiene er noe av det beste jeg har syklet denne sesongen. Hvis du ser på kartet, er det en topp (markert med grønn pil), som det ser ut som man kan sykle opp en vei, og ta stiene ned til en parkeringsplass.

20170705_070353000_iOS_2
Bildet er hentet fra MTBmap, og den blå prikken viser hvor Sportshotellet er. Den røde pilen viser hvor stien er og den grønne pilen viser en topp som vi har tenkt å sykle opp til i dag.

 

Denne stien burde helt klart vært på et kart over hva som kan sykles i området, og jeg tror Idre Fjäll kunne markert andre stier som passer for erfarne stisyklister. På denne måten kan de bli en mer total destinasjon, der barnefamilier og nybegynnere kan utforske det stinettet som er tilgjengelig i dag i skisenteret. Ønsker man natursti og mer utfordringer, må det finnes mye dyretråkk og stier i dette området.

20170704_132159408_iOS
Familien Fossum er på badeferie!

Når man er på badeferie, gjelder det også å ta på seg våtdrakter og sykle ned til Idresjöen. På campingen er det en herlig sandstrand, med perfekte forhold for bading når det er 13 grader i lufta og litt kaldere i vannet. Dessverre lite gutsing fra samtlige badere, men vi koste oss med kald drikke i etterkant og syklet tilbake til Sportshotellet.

Ellers er det veldig gøy å spille bordtennis når man ikke har annet å gjøre. Vi har også hatt lokalt oppgjør i fotball mellom foreldre og barn. Første kamp vant barna 10-6, men de måtte gå i seng som tapere, da foreldrene vant 5-3 i det siste og avgjørende oppgjøret. Det har også vært en god del kortspill, og Youtube har blitt brukt til lett underholdning. Vår definitive favoritt er Fabio Wibmer:

 

4 Replies to “Idre i Dalarna”

  1. Ha ha, den videoen var helt konge!!! Snakk om å være RÅ når du drar gjennom løypa på den sykkelen! Og så fikk jeg jo selvfølgelig lyst til å dra til Saalbach da…! Fortsatt god ferie!

    1. Han er helt rå, vi mistenker at det blir 2-3 uker i alpene med Innsbruck som base neste sommer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.