Danmark: Aabenraaskovene

Sommerferien 2019 startet å gå mot slutten, og vi hadde lagt bak oss en rundtur i Europa på over 6.000 km. Tiden var inne for å avrunde ferien med full runde i Legoland, men først måtte vi sjekke ut stisykling i Aabenraa.

20190725_112912190_iOS
Det var en skikkelig varm dag, så det var deilig å klargjøre syklene i skyggen.

Etter litt knot med å finne frem til riktig sted å starte, var det deilig å rengjøre kjeder og smøre i varmt deilig sommervær. På turen vår til Skottland hadde det ikke vært så pent vær akkurat, og nå skulle vi svette litt i varmen.

Runden

Denne stien er på 8,4 km, som er helt perfekt for familier med små barn. For de som er litt eldre er det bare å sykle til krampa tar deg. Ruten er godt merket, og det er singletrack nesten hele veien.

20190725_114018229_iOS
Sina (8 år), Solvor og Oline (8 år) er klare for å sykle i Aabenraaskoven

Området er ganske kupert, og stien er ikke så teknisk. I starten av runden var det mye gjengrodde partier. Det er ikke en utfordring i seg selv, men her var det rosebusker med ganske heftige torner.

Ikke for å være negativ, men jeg hadde gledet meg til å sykle denne runden. Det var ganske bra, men nådde ikke helt opp til våre forventninger.

20190725_120230539_iOS
På disse stiene er det bare å sykle på!

Stisykling i Danmark handler for mange om stier som slingrer seg igjennom de skogene som finnes i dette flate landet. Det skal nevnes at flere av de områdene vi har syklet i er ganske kuperte, og det gjelder Aabenraa også. Men bakken består av jord som har stort innhold av sand, og resultatet er at stiene svært ofte er hardpakkede. Det finnes heller ikke barnålskog som vi er vant til i Norge, trærne har røtter som (sannsynligvis) går lengre ned i bakken. I Norge har vi vel mye mer stein som også presses ut av bakken når det er frost og tæle. På den måten er vi vant til å skvette over steiner og røtter, og dette gjør syklingen i Danmark rett og slett kjedelig.

20190725_122835430_iOS (2)

Det vil ikke si at du ikke skal ta turen til Aabenraaskovene for å sykle, for stien er mye bedre enn noen av de andre vi har syklet i Danmark tidligere.

http://naturstyrelsen.dk/media/nst/Attachments/PmountainbikeiAabenraaskovene.pdf

https://rideon.dk/mtb-spor/jylland/aabenraaskovene

Andre steder vi har syklet i Danmark

Slettestrand i Danmark

Slettestrand ligger nord i Danmark, og er et veldig bra sted for sykling.

Ålborg – stisykling i Hammer Bakker

Ikke superbra, men noe av det bedre i Danmark.

Ålborg: Stisykling – Konghøj Skov

Dra heller til Poulstrup Sø som ligger rett i nærheten.

Ålborg: Stisykling Poulstrup Sø

Dette er bra!

Stisykling i Nordskoven

Nordskoven er stien du skal sykle i Danmark. Beste vi har testet.

Danmark: Kjedelig stisykling i Blåbjerg

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz….

Sommerferien 2019

Reiseruten og oppsamling av linker fra sommerferien.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.