Ålborg: Stisykling Poulstrup Sø

Etter en middels dag i Hammer Bakker, og en ganske kjedelig formiddagstur i Kongshøj Skov utenfor Ålborg, var ettermiddagen tiltenkt sykling i Poulstrup Sø. Jeg skal være helt ærlig og innrømme at jeg var mildt sagt skeptisk.

20190418_114134674_iOS
Nelly (15) ved parkeringen. Stien går rett inn i skogfaret bak henne.

Forventningene hadde vært høye i forhold til Hammer Bakker før vi dro nedoverog jeg ble skuffet over syklingen i Kongshøj Skov. Det er ikke alltid så enkelt å planlegge ut fra nettsider fra ulike deler av Visit Denmark, så vi håper at våre blogginnlegg gjør det enklere å finne stier som passer til deg.

Nelly og jeg syklet alene denne dagen, da Sina var pjusk. Etter en kort stopp på en matbutikk, kjørte vi til Poulstrup Sø og spiste matpakken vår. Det var ingen andre biler på parkeringen, og jeg tenkte at det sikkert var en grunn til det. Syklene ble tatt ned fra taket og vi var klare for avgang.

Poulstrup Sø

Starten på stien var rett og slett fantastisk, rett inn i kupert skog og skogsbunnen var tørr og fin å sykle på. Her var det ingen plantede trær i rekke, slik som i Kongshøj Skov. Det var naturlig og stien snirklet seg igjennom løvskogen. Knallstart og makspuls etter få meter.

IMG_7911
Deilig start på stien i Poulstrup Sø!

 

Plutselig tar jeg igjen Nelly, hun står på toppen av en liten bakke, kjedet hennes har røket. Vi finner frem verktøy og Nelly får en innføring i hvordan man kutter kjedet og monterer på ny kjedelås. Kjedet var sauset inn av dårlig olje fra Biltema, og jeg sverget at jeg aldri skal kjøpe den typen igjen. Sola skinte og vi hadde ikke dårlig tid. Noen minutter senere var vi ferdige, og syklet videre.

IMG_7919
Greit å få trent på å koble sammen kjedet under ordnede forhold.

 

Stien gikk etter hvert inn i barskog, og det fortsatte å være kupert. Stien klatret fin opp i terrenget, og vi fikk fin flyt i partiene nedover.

IMG_7929
Gamlefar setter utfor!

High fives og smil om munnen, vi var usikre om denne stien er bedre enn Svinekløv Plantage ved Slettestrand. Vanskelig å si, men i hvert fall så bra at vi tok diskusjonen.

Ruten er ca. 7.5 kilometer lang, den går igjennom variert terreng, og har noen tekniske partier som krever litt finmotorikk, men ingenting som er veldig krevende. Løypa kan sikkert sykles i ett strekk for de som liker det, men vi tar heller pauser og får ned pulsen i ny og ned.

IMG_7955
Vi nærmer oss slutten på stien, landskapet er helt åpent og vi koser oss skikkelig.

Oppsummering

Det finnes fire stier i området rundt Ålborg, vi testet Hammer Bakker og Kongshøj Skov. Hvis du har begrenset med tid til sykling i dette området er det Poulstrup Sø som bør prioriteres. Vi testet ikke ut det siste alternativet Lundby Topper. Grunnen til det var at  beskrivelsen av dette området sto det at Lundby Topper var den mest kuperte av disse fire stiene. I etterkant så jeg at Rold Skov som ligger ca. 3 mil fra Ålborg er med på listen over de 10 beste mountain bike områdene i Danmark, så den vil ihvertfall vi teste ut neste gang vi kommer hit.

Linker

Ålborg – stisykling i Hammer Bakker

Ålborg: Stisykling – Konghøj Skov

Slettestrand i Danmark

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.