Ålborg: Stisykling – Konghøj Skov

Vi har lagt påsken til Danmark, og leide et sommerhus i et lite sted som heter Hals. Dette lille stedet er nok en perle på sommeren, omringet av flotte sandstrender. Første dagen vi syklet, dro vi til Hammer Bakker, et familievennlig område som ikke er alt for teknisk, men veldig bra for de som ønsker å tråkke på eller få flyt på enkle stier.

IMG_7848.jpg
Nelly (15) har god fart inn i en av svingene i de raske partiene i starten av løypa.

Det er fire områder med etablerte stier rundt Ålborg, og denne dagen skulle vi teste ut to andre. Sina var dessverre syk, så det ble bare Nelly og jeg som syklet.

Kongshøj Skov

Kongshøj Skov er en kolle som ligger litt sør for Ålborg. Den ligger rett inntil motorveien som går sørover fra byen, og er dermed lett tilgjengelig. Ruten går i sikksakk mellom de plantede trærne som står over hele området, og går opp og ned i terrenget. Det betyr at du får tråkket mye opp og fått opp farten nedover.

IMG_7856
Nelly (15) får luft under dekkene

Akkurat som i Hammer Bakker er skogsbunnen veldig sandholdig, og bakken blir derfor hardtråkket sti som er veldig jevn. De unge trærne har ikke spesielt med røtter, så det er svært få steder det blir teknisk og krevende å sykle. Den største faren er å kjøre på over evne og få en dårlig inngang på en sving og dermed få litt spenning.

IMG_7877
Dette er det beste partiet på hele stien, masse steiner som er lagt ut som hinder.

På utvalgte steder er det mindre hopp, men ingen større på samme måte som i Hammer Bakker.

For meg føltes det som å sykle en overdrevet lang rute uten spesielle elementer som gir noe mer. Unntaket er på en gresslette når man er litt over halvveis, der de har lagt ut en rekke steiner som det finnes et utall ulike ruter å velge.

Ruten er ca. 7.5 kilometer lang, og de reklamerer med at gode syklister sykler denne runden på 30 minutter. Vi brukte endel lengre tid. Vinterkropper som ikke er vant til hverken sykling eller 18 grader, fikk på en måte sjokk. Derfor tok vi endel pauser.

Vi så mange rådyr i skogen, og det var veldig hyggelig å ha de gressende rett ved siden av oss mens vi tok pauser. Ved ett tilfelle løp et av disse flotte dyrene parallelt med meg når jeg syklet. Må si at det var majestetisk for meg som bor i suburbia.

Oppsummering

Hvis du skal ta en runde i Ålborg området, er det ikke denne du skal prioritere. Det er ikke spesielt spennende å sykle i sikksakk mellom trær som er plantet med to meters mellomrom. Det er heller ikke så spennende for min del å kjøre på i kupert terreng når stien føles ut som en hardpakket grusvei og det mer eller mindre ikke finnes gode doseringer.

Da er det bedre å dra til Hammer Bakker, eller til Poulstrup Sø – som det neste innlegget kommer til å handle om.

Linker

https://www.visitaalborg.dk/aalborg/paa-mountainbike-i-aalborg

Ålborg – stisykling i Hammer Bakker

Andre steder vi har syklet i Danmark

Slettestrand i Danmark

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.