Stisykling i Nordskoven

Etter en dag uten sykling, hadde de som var syke blitt bedre, og vi skulle teste Nordskoven. Denne stien er kåret til en av de 10 beste i Danmark, og ligger ved Silkeborg i Danmark. En kompis hadde syklet denne ruten noen dager tidligere med sin sønn, og vært uheldig og skadet seg. Han hadde blitt bedre kjent med Dansk helsevesen, og hadde bare lovord å komme med om både stiene og behandlingen han fikk for sine skader.

Vi prøver å holde oss unna sykehus, og vi hadde studert en video som beskriver stien ganske bra. Det lovet bra, og vi var ganske sikre på at stien ville passe vår måte å sykle på som familie.

Nordskoven

Denne runden er ca 13 kilometer, og vi hadde funnet ut at det er en runde som er blå hele veien, så kan man velge å ta røde eller sorte stier der man ønsker. Det ble tatt en sjefbeslutning at vi skulle sykle alle de røde elementene, og droppe de sorte.

20190420_090615970_iOS
Vi parkerte rett ved motorveien, og det var kort vei inn til stien herfra.

Google Maps har hatt adferdsproblemer på reisen vår i Danmark, og vi valgte til slutt å parkere like i nærheten av motorveien og sykle inn til der stien går. Blå himmel, god stemning og vi fant stien ganske fort. Vi kom inn til den delen som er markert med #4, og begynte da med morsom blå sti igjennom flat skogsområde. Noen har trillet ut store mengder grus i skogen, og denne stien kan man sykle fort og den snirkler seg i slalåm mellom trærne. Egentlig var dette en god start, vi fikk opp både puls og varmen.

20190420_100810992_iOS (2)
Nelly (15) på vei ned et litt mer krevende rødt parti. De minste trillet ned.

Etter hvert kom vi til det første røde området, og her ble vi veldig positive til Nordskoven. Deilig barnnålssti med bra med røtter, tørr skogbunn og smil fra øre til øre. Sina og Oline hadde ikke utfordringer med de røde elementene på stien. I et par nedoverbakker gikk de av syklene og trillet, ellers syklet de absolutt alt. De syklet også de fleste oppoverbakkene, men kom ikke alltid helt opp. De voksne fikk tråkket på, og det var flere ganger vi sto andpustne på toppen av bakkene og heiet hverandre opp.

20190420_103133680_iOS (2)
Solvor tråkker på i et deilig skogparti.

Oppsummering

Det er vanskelig å beskrive stien, for den er ganske ulik i flere av partiene. Det er visstnok de samme som har designet og bygget stien som i Slettestrand. Jeg synes de har fått en sti som passer veldig bra til fargekodene. Vi syklet ingen av de sorte partiene, men jeg regner med at de gir litt å bryne seg på. Disse er visstnok noen av de mest tekniske partiene i Danmark.

20190420_104201517_iOS

Stien ligger godt i terrenget, og det er partier de jeg bare hadde lyst til å få opp farten og tråkke vinteren ut av beina. Stien går for det meste igjennom barskog, og det betyr at røttene gir naturlige hindre. Et parti (#3) gir deilig flyt nedover doseringer og småhopp, og her er det bare å kjøre det kroppen og utstyret tåler.

20190420_104844353_iOS
Sina (8) storkoser seg på skikkelig sti.

Barna synes det var veldig gøy å sykle Nordskoven, og det er 100% sikkert at vi kommer tilbake!

20190420_105558353_iOS

Linker

Ålborg – stisykling i Hammer Bakker

Ålborg: Stisykling – Konghøj Skov

Ålborg: Stisykling Poulstrup Sø

Slettestrand i Danmark

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.