Danmark: Kjedelig stisykling i Blåbjerg

Blåbjerg er med på listen over de 10 beste områdene for mountainbiking i Danmark, uten at jeg begriper hvorfor. Området ligger på vestkysten av Danmark, litt nord for Esbjerg og en drøy times kjøring fra Billund.

Blåbjerg

Blåbjerg ligger nesten helt ute ved kysten, og skogbunnen består av svært mye sand. Det finnes tre ulike stier, og vi tenkte å starte med den hvite som er 13 kilometer lang og skulle bestå av 65% singletrack og være 13 kilometer lang. Starten lovet ganske bra, men det ble med det. Etter noen kilometer på det som kan beskrives som drit kjedelig smal grusvei igjennom skogen, kom vi til en vei og dro heller på leting etter den sorte stien.

Den sorte stien

Denne stien skal være 7 km lang og være 90% singletrack.

IMG_8116.jpg

Hva danskene mener med singletrack er vanskelig å forstå, for denne stien var ikke få veldig annerledes enn den hvite. Det var noen dropp og områder med opp- og nedoverbakker som var ganske krevende, men det ble så kjedelig.

Oppsummering

Liker du stisykling, da dropper du Blåbjerg!

Liker du å sykle på sand og fin grus i kilometer etter kilometer, så er dette stedet for deg!

Linker

Stisykling i Nordskoven

Ålborg: Stisykling Poulstrup Sø

Ålborg: Stisykling – Konghøj Skov

Ålborg – stisykling i Hammer Bakker

Slettestrand i Danmark

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.