Stisykling i Belgia

Sommerferien startet å gå mot slutten, vi hadde funnet bra stisykling noen steder i Skottland, men for det meste var ikke forventningene til stisykling oppnådd. Personlig startet jeg å gå lei av å finne forslag til sykkelruter som virket lovende, men som viste seg å være grussykling.

Elsker du å tråkke rundt på asfalt eller grus, er nok Belgia et mekka. Kommer du hit for å sykle på sti, så må du gjøre bra undersøkelser og være litt mer stødig i fransk enn det jeg er.

Eau d’Heure lakes

På nettet virket dette ganske lovende. Eau d’Heure lakes er et område med kunstige sjøer på grunn av demninger. Vi dro hit med utgangspunkt for å bruke badebassenget og stoppet opp ved Bike Parken. På forhånd hadde vi sjekket ut noen videoer på YouTube og forsøkt å tyde hvordan dette stedet er.

Da vi kom frem, var det temmelig stusselige saker. Vi oppførte oss som noen stisykkelsnobber, gren på nesa og dro videre.

https://www.lacsdeleaudheure.be/bike-park-des-lacs

Remouschamps

Etter mye googling fant vi ut at Remouschamps området i Bastogne skulle være et bra sted å stisykle. I dette området arrangeres det Enduro ritt hvert år, og forventningene våre var igjen på et skyhøyt nivå. Endelig skulle vi få gevinst for alle forberedelsene.

Vi dro avgårde til Ninlingspo, som er et svært populært område for både gående og syklister.

Runden vi skulle ta var 12.9 km, som gikk fra Ninlingspo til Chefna. Vi var klare som egg.

20190721_105139446_iOS
Vi er på bærtur i Remouschamps og triller syklene opp stien som er ment for gående.

Jeg hadde tolket merkingen av stiene feil, og den første kilometeren ble både morsom og krevende. Stien var dritmorsom til tider, men også helt umulig å sykle. Etterhvert skjønte jeg at min tolkning av det slitte skiltet i starten av ruten var feil. Vi hadde syklet på stien som var ment for de som gikk til fots.

Vi pellet oss opp på grusveien og tråkket på i oppoverbakkene. Været var fantastisk, men stemningen var dårlig. Jeg lengtet hjem til Lørenskog, Trysil og Norge.

Det var noen kortere partier som var ganske bra, men dette var sykling på grus for det meste. Ingen utfordringer, bare kjedelig.

20190721_121540985_iOS
Et av høydepunktene var å oppleve disse kule kuene som koste seg i skyggen

Oppsummeringen er vel at dette ikke er stisykling.

Men, jeg tror det finnes bra sykling i området. Det er bare vanskelig å finne ut hvor stiene er. Mulig det finnes app’er som fungerer bedre enn de vi prøvde.

Andre steder i Belgia som kan være verdt å sjekke ut

https://www.trail-addicts.com/bikepark-ovifat/

https://www.trail-addicts.com/bikepark-chaudfontaine/

www.bikepark-fermelibert.com

www.st.vith.be

One Reply to “Stisykling i Belgia”

  1. Jeg tror vi er fryktelig bortskjemte med stisyklingen her hjemme. Jeg har gått på noen smeller selv, men dere skal virkelig ha for innsatsen deres!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.