Hva er ferie?

Dagen i dag startet ambisiøst. Eldste kråka ble dratt ut av redet 7.45. Da var det frokost, etterfulgt av pakking og vasking av hytte.

Sikkerhet først!
Et og annet skal med, når fem skal fire uker på ekspedisjon

10.00 var alle fem klare for sykling. Vi ønsket å gjenta store deler av turen fra i går, med en mer konstruktiv start. Termostaten i bilen sa at det var 11 grader, heldigvis oppholdsvær. Motivasjonen var god.  Flere av gårsdagens utfordringer gikk lett som en lek.

Jens med luft under begge dekk👍
Nelly i godt svev
Oline takler mange hindringer.
Stisykkeltrening gir resultater

Vi trengte en liten lunsjpause. Gulost, leverpostei og Nugatti var på menyen. Det er mange fine rasteplasser langs løypa, med bord og benker. Enkelte har også grillsted.


Etter nesten to timer var turen over.

Jens fikk lokket med seg Nelly til toppen, hvor de trengte “kanelbulle och läsk”.

Nelly var middels fornøyd
Nelly var veldig fornøyd

Resten av gjengen testet et område de kaller “Skills Area”.

Neste stopp i skiløypa i Idre var et område med lekeplass og en liten klatrepark. Vi testet “gratisområdet”.

Heldigvis mestring


Jentene ville gjerne ri, men det var ikke mulig i dag.

Litt hestekos

Ved å leie hytte, fikk vi mulighet til å bade. Oline og Sina var fast bestemt på å bade. Selv i 10 grader.

Etter å ha fått følelsen av badeferie i 30 minutter, satt vi nesa videre. Bilen fullastet, og neste stopp Lofsdalen….trodde vi.

Ekspedisjoner er til for å endres sier folk!

En lettere risting fra høyre bakhjul skapte bekymring, og jeg skulle sjekke forholda. IKKE bra forhold. Svart røyk fra et punktert dekk, akkopagnert av lukten av svidd gummi. Noe fortalte meg allerede på dette tidspunktet at besøket i Idre kom til å bli lengre enn planlagt. En time senere ankom en vennlig norsk reddende engel fra NAF åstedet, med et stort smil, og en bil som var adskillig mer praktisk enn vår.

Reisen ble spennende, og barna syntes første tur på lasteplanet var helt konge. I tillegg kunne jeg melde om en eller to netter på hotell i Idre sentrum. Det ble mottatt med jubel.

Kveldens feriestatus er: Vi har spist pizza og kebab på restaurant i sentrum. Shoppa på Systembolaget. Unga har spilt foppal. Alle har dusja. Rotet fra bagasjen er godt fordelt på familierommet. Bordtennisbordet er testet. Ølen er kald. Ferien er ennå lang. Nå gjenstår det bare å se hvor fort fire jålete dekk kommer til et sted som dette, og om ankomsten til Åre bikefestival blir onsdag eller senere.

Oline gir alt i kjellerstua
Hva er vel bedre enn et sportshotell til vår første aktive sommerferie?

Hva ferie er? Jo, å gjøre ting vi ikke gjør ellers. Bli fraktet på bergingsbil og bo to netter på sportshotell i Idre. GOD SOMMER!

10 Replies to “Hva er ferie?”

  1. Spennende hvor fint dere klarer endringer pga. bilproblemer. Livet er tydeligvis ikke komplisert selv med en punktering. Alle trives med aktiv ferie og smilet er alltid fremme. Kos dere videre i nsbolabdet

    1. Takk Pappa. Vi anstrenger oss for å gjøre det beste ut av dette. Og lykkes godt inntil videre♥️

  2. Punkterte dekk stopper vel ikke dere, da er det bare å nyte dette flotte sportslige hotellet😀 Klem til alle dere

  3. Kom gjerne med forslag til ting vi kan gjøre eller utfordringer til i morgen!

    Vi har ingen planer (naturligvis) og mye tid

  4. Gjøre? Shoppe Acne, Filippa K, Dagmar, Isbjörn of Sweden mm. Er dere ikke i Stockholm-hmmm, da vet jeg ikke. Finnes sikkert et Espresso house i Idre og 😀. God ferie!

  5. Nye dekk og galde fjes i går kveld så jeg . Feriedager i Åre på sykkelfestival mååå jo bli flott. Alpinbakkene hvor de fleste svenske alpinstjerner er avlet opp.Litt mer turistifisert enn Idre så her må man nok blande seg med noen tusen. Og ingen butikk som Gunnar eier, Og en del brattere fjell. Hils Stenmark fra meg, Morfafar

  6. Her er det sykkelfestival for alle penga pappa! Gleder oss. Opp med heis, ned med sykkel👍

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.