Glasgow: Stisykling i Cathkin Braes Country Park

Vi var godt i gang med sommerferien 2019, som startet med et opphold i Skottland: Tweed Valley sør i Skottland, videre opp til Comrie Croft. Begge steder stisyklet vi, før ferden fortsatte opp til Fort William og Isle of Skye.

To uker hadde flydd avgårde, og vi satte kursen sørover igjen og hadde en overnatting i Glasgow. Jeg sjekket om det var mulig å stisykle i Glasgow, og det viste seg at vi hadde fire alternativer:

  • Pollok Country Park
  • Cathkin Braes Country Park
  • Alexandra Park bike hub
  • Bannerman High School Bike Track

Valget falt på Cathkin Braes Country Park.

Cathkin Braes Country Park

Vi skulle østover mot Edinburgh, og hadde bare tid til en kort sykkeltur. Cathkin Braes Country Park ligger litt utenfor Glasgow sentrum, så for de fleste som bor inne i byen blir det enten en 10-15 kilometer sykkeltur hver vei. Jeg besluttet uansett å ta bilen.

20190712_094554648_iOS (2)
Nelly, Sina og Oline hjelper til med å laste av syklene. Utsikten fra Cathkin Braes Country Park er det ingenting å utsette på.

Plottet inn parken i Google, og kort tid etterpå sto vi på parkeringsplassen. Fikk lempet av syklene og gjort oss klare. Stemningen var god, det var bare jentene og meg, og vi var klare for å sykle litt igjen.

20190712_100716535_iOS
Vi er i gang, og som du kan se er ikke stien teknisk i det hele tatt.

Runden går i et åttetall, og er 5.5 kilometer lang. Den ble bygget i anledning av The Commonwealth Games i 2014, og ble brukt til rundbaneritt. Beskrivelsen på internett var ganske spenstig, og jeg gledet meg til å teste ut løypa. Har aldri syklet på denne type sti, men har sett noe rundbaneritt på tv, og det virker som de tråkker på skikkelig.

20190712_100942000_iOS
Nelly (16) på vei ned et rødt parti.

Det viste seg ganske snart at løypa bare var en meter bred grusvei med doseringer og noen tekniske elementer. Mesteparten av stien var veldig enkel og grei, og noen av de sorte og røde tekniske partiene var ganske krevende. Men hele stien bar preg av at den ikke har noen naturlige elementer, og at den er designet for å bli så lang som mulig i forhold til den plassen de hadde tilgjengelig.

20190712_102813450_iOS
Oline (8) i ett av de bedre partiene.

 

Den gangen de hadde rundbaneritt her, var gresset som vokser ved siden sikkert kortere, og løypa var kanskje i en litt annen finish. Nå ble det bare kjedelig å sykle her.

Vel, det var noen nedkjøringer som var morsomme, helt klart – men helhetsinntrykket var terningkast 3.

Det beste med denne opplevelsen var at det er veldig fin utsikt over Glasgow, været var perfekt og vi fikk tatt noen morsomme bilder ved å bruke panorama funksjonen på telefonen.

Vi kom oss igjennom løypa og dro tilbake til bilen og kom oss avgårde mot Edinburgh.

Konklusjon

Bruk heller tiden på noe annet når du er i Glasgow.

Linker

https://www.glasgow.gov.uk/CHttpHandler.ashx?id=31694&p=0

Skottland: Fort William

Skottland: Isle of Skye

Skottland: The Boreraigh Loop

Skottland: Ben Nevis

Skottland: Lost Valley

Skottland: Comrie Croft

Skottland: Newcastleton

Skottland: Glentress Mountain Bike Park

Skottland: Tweed Valley

Sommerferien 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.