Skottland: Comrie Croft

Det er sommerferie, og vi har tatt turen til Comrie Croft. Dette er en flott campingplass med muligheter for glamping, og vi leide oss inn i en “Nordic Kata” i to netter.

IMG_9140
Fullpakket bil til høyre, og Nordic Kata til venstre. Egen do hadde vi også!

 

I prinsippet er dette som en innredet og isolert lavvo, med omtrent halve teltet som soveplass. Vi hadde ikke med oss egne soveposer, men det fikk vi leid på stedet.

Stisykling i Comrie Croft

Det finnes en rekke muligheter for å sykle på lokale stier i dette området. Vi fikk ikke testet ut dette, for vi hadde nok med å ha det gøy i de stiene som er laget rundt campingplassen.

Comrie Croft stier
Bilde: https://www.comriecroftbikes.co.uk/

Vi syklet den gule stien som går oppover i åsen bak campingsplassen. Den snirkler seg igjennom landskapet og delvis på grusvei oppover. Jeg skal være helt ærlig og innrømme at jeg var skeptisk til å drive med masse sykling oppover, etter vår opplevelse av Glentress Mountain Bike Park, der vi måtte klatre mye. Men dette var i en helt annen liga, og det gikk veldig greit å komme seg opp i høyden.

Røde stier ved toppen

Vi var varme i kroppen, og veldig glade da vi kunne starte på stisyklingen i de røde stiene oppe ved toppen.

20190702_141331554_iOS
Nelly (15) på vei opp siste delen av en lengre teknisk bakke

Stiene er rett og slett fantastiske, og bygget inn i terrenget på en måte som gir god teknisk sykling både oppover og nedover. Gleden var helt enorm, og jeg må si i etterkant at dette er stier jeg gjerne skulle sett lignende til i Norge.

IMG_8966.jpg
Sina (8) har Solvor på slep i Comrie Croft

De har brukt større steiner en rekke steder, der disse fungerer på samme måte som vi ofte bruker klopper hjemme i Norge, samtidig som de har lagt inn glipper mellom steinene på steder der det er behov for å drenere vannet vekk når det regner. Dette fungerer veldig bra og gir både trygg sykling som krever litt konsentrasjon, men samtidig sørger for at underlaget er stabilt. Vi syklet her i oppholdsvær, men jeg tror nok at bruken av steiner fungerer bedre enn våte klopper som ofte er glatte når det regner.

Jeg tror ikke bildet av stinettet er helt oppdatert (se over), for det er flere alternativer av røde stier i det øvre området.

IMG_8993
Sina (8) i et deilig parti av de røde stiene på toppen.

Her er det bare å sykle rundt og ta de ulike stiene til melkesyra eller sulten tar knekken på deg, deretter kan du velge mellom sort, rød eller blå sti ned tilbake til bunnen.

20190702_141653326_iOS.jpg
Oline (8) freser over et parti med røtter

Vi testet ikke de sorte løypene, da de røde var krevende nok for både voksne og barn. Sina og Oline (8 år) måtte gå av syklene på noen få steder, men de viste stor progresjon og syklet opp tekniske partier som de ikke hadde fått til for et år siden. Det er gøy å se at barna mestrer mer og mer, og de får god selvfølelse og tillit til egne ferdigheter på sykkelen.

Oppsummering

Vi syklet i Comrie Croft den ettermiddagen da vi ankom, og hele formiddagen dagen etter. Det fine med de røde stiene på toppen, er at de kan sykles mange ganger uten at det blir kjedelig. Noen tekniske partier, spesielt de som går oppover, klarer man den ene gangen, for så å knote det til den neste. Da gjelder det å konsentrere seg og fokusere på å plukke den riktige linjen.

20190703_105801052_iOS.jpg
Gamlefar ruller over et parti med større steiner. Dette fungerer veldig bra.

Dette er nok topp 5 beste sykkelopplevelsen jeg har hatt på stisykkelen, så skal du til Skottland bør dere ihvertfall bruke noen timer i Comrie Croft. Det er ikke nødvendig å bo på stedet, du betaler bare fem pund i parkering, så kan du sykle til krampa tar deg.

Andre ting å gjøre i området

Neste gang vi kommer hit, vil vi nok bruke litt mer tid på å sjekke ut de naturlige stiene som kan sykles. Se link lengre ned.

IMG_9065.jpg
Her er vi oppe ved Melville Monument i Comrie

Vi tok oss også en kjøretur og undersøkte både Deils Cauldron (fossefall) og Melville Monument, som ligger rett i nærheten av hverandre. Dette ble en fin tur, og vi fikk et godt overblikk over området rundt Comrie. Det er også mulighet å se begge disse severdighetene ved å ta en rundtur til fots som starter nede i Comrie, info om dette finner du på Tripadvisor.

Linker

Sommerferien 2019

Skottland: Tweed Valley

Skottland: Glentress Mountain Bike Park

Skottland: Newcastleton

https://www.comriecroftbikes.co.uk/trails/local-off-road-routes

https://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g609075-d8009562-Reviews-Circular_walk-Comrie_Perth_and_Kinross_Scotland.html

2 Replies to “Skottland: Comrie Croft”

    1. Comrie Croft er bra, jeg tror nok det finnes naturlige stier i området som kan sykles også. Men det området som vi syklet i selve “anlegget” er mer enn bra nok til å sykle 1-2 dager. Jeg ville nok bodd i Comrie eller Crieff (sistnevnte er en større landsby). Det var ikke så idyllisk med Nordic Katas som jeg hadde sett for meg. Vi kan også anbefale Innerleithen i Tweed Valley. Det kommer et innlegg om dette ganske snart.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.