Skottland: Lost Valley

Vi skulle kjøre fra Comrie Croft til Fort William, der vi skulle møte søsteren min og hennes sønn. På veien planla vi å gå en tur, og fant ut at Lost Valley i fjellene ved Glencoe kunne passe det tidsrommet vi hadde til rådighet.

Glencoe fjellene er høyreiste, og her oppe er det mulighet for heisbasert stisykling, men det passet oss bedre med en gåtur etter flere dager med sykling. Dessuten regnet det ganske kraftig når vi kom kjørende over høyfjellet, Jeg skal innrømme at det heller ikke fristet så mye med en gåtur i den forsvunnede dalen med regnet som pisket mot frontruta. Da vi stoppet ved parkeringsplassen (du finner denne ved å søke på Google Maps), klarnet det opp, og vi fylte opp sekkene med klær, mat og vann.

IMG_9155
19topper er på vei til den skjulte dalen. Stien går opp i juvet rett bak oss.

Lost Valley

Denne turen er veldig flott. Stien snirkler seg opp igjennom et juv der det renner en elv, og det klare vannet med kulper små fosser som renner nedover i terrenget er vel verdt turen i seg selv.

20190704_123319521_iOS.jpg
Nelly (15) er på vei oppover, heldigvis kunne vi droppe regnklærne kort tid etter.

Stien er litt eksponert noen steder, men ikke noe som ga meg med middels høydeskrekk noen utfordringer.

20190704_125615074_iOS
Barna ønsker gjerne å bade, men når de endelig får sjansen virker de ikke lengre så gira

Da man kommer opp igjennom dette juvet, stopper omtrent 95% av de som starter på denne turen og går tilbake samme vei som de kom opp.

20190704_132133175_iOS
Ingen skam å snu, men turen opp til der juvet slutter er veldig fin.

Vi gikk videre innover i dalen, som starter med en slette der det er tydelig at smeltevannet om våren omrokkerer på terrenget hvert år. På andre siden av denne sletten fortsetter stien oppover, og vi gikk så langt det gikk uten at vi måtte starte å klyve og etterhvert klatre.

Da hadde vi gått oppover i litt over 4 kilometer, og vi snudde og tok samme veien tilbake. Utsikten var det ingenting å si på, og vi var heldige med været hele veien.

Det tok oss ca. 3.5 timer å gå denne turen, en veldig fin opplevelse i det været vi hadde. Regner det kraftig ville jeg nok anbefale å finne på noe annet, og heller kjøre tilbake hit når været letter. Går du opp til det første platået og tilbake, tar nok turen 1.5-2 timer.

Linker

https://www.walkhighlands.co.uk/fortwilliam/lostvalley.shtml

Sommerferien 2019

Skottland: Tweed Valley

Skottland: Glentress Mountain Bike Park

Skottland: Newcastleton

Skottland: Comrie Croft

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.