Skottland: Tweed Valley

Dette området er ett av de mest populære områdene for sykling i Skottland. Her ligger Glentress og Innerleithen, som begge to er en del av 7stanes konseptet. 7stanes består av syv forskjellige steder der det er bygget ut for stisykling (Glentrool, Kirroughtree, Dalbeattie, Mabie, Ae, Newcastleon, Glentress og Innerleithen).

Før avreise satte vi oss godt inn i de ulike områdene, og valgte å bosette oss i Innerleithen. Derfra hadde vi tilgang til to av områdene i umiddelbar nærhet, og kunne i prinsippet dra til alle stedene hvis vi ønsket.

Innerleithen

Denne lille landsbyen ligger rett sør fra Edinburgh, og skal du dra hit med fly er det best å dra hit, enten leie en bil eller komme seg til Innerleithen med offentlig transport. Vi sjekket ikke disse mulighetene, da det blir praktiske talt umulig å reise med 5 sykler og alt det utstyret vi trenger å ha med oss.

20190629_172742278_iOS (2)
Vi startet med en middag på Traquair Arms Hotel. Foto: Sina Fossum

Det er mulig å leie sykler i området av selskapet Alpine Bikes, se informasjon under linker og annen informasjon nederst i artikkelen.

Leithen Lodge

Vi booket oss inn i 3 netter på Leithen Lodge igjennom Hotels.com. Det er ikke så ofte vi tar med overnattingsstedene vi bor på i denne bloggen, men nå er vi nødt til å gjøre et unntak. Leithen Lodge drives av et hyggelig ektepar som flyttet hit fra Sør-England etter å ha blitt tipset om dette stedet av sin datter. Det er et gammelt fredet bygg fra slutten av 1800-tallet, og de har pusset det opp med forskjellige utleiedeler. Når vi kom kjørende ned veien første gang, måtte vi stoppe opp og ta stedet i betraktning. Det ligger ved en slette som var full av markblomster, vi hadde sett både fasaner og kaniner langs den private veien, og det ser ut som et skotsk eventyr der det ligger. Vår leilighet var stor med 3 soverom til en overkommelig pris, og for oss var det en fordel at det hverken er internett eller mobildekning. For en måte å starte ferien på, siden dette stimulerer til å spille kort og få i gang de gode samtalene.

Leithen Lodge
Foto: Leithenlodge.co.uk

Sykling i nærheten av Innerleithen

Vi hadde valgt dette stedet på grunn av de valgmulighetene man har i nærheten av Innerleithen.

Innerleithen XC er en rød stisyklingsrunde på 19 km. Starten på denne ligger rett utenfor Innerleithen sentrum, og på samme sted finnes det mulighet for shuffling og downhill fra fredag til mandag. Vi er ikke downhill syklister, men blant annet Danny Hart trener her ofte, og han er i toppen av verdenseliten. 34 pund for en dag, så kan du kjøre downhill ned og bli kjørt opp. Han som kjørte bussen sa at de fleste rekker ti turer eller mer på en dag, avbrutt av et og annet kragebeinsbrudd. Vi startet på denne stien, men måtte dessverre kjøre tilbake til bilen etter noen kilometer. Det gir oss en god grunn til å komme tilbake til dette området senere.

20190630_101945942_iOS
Stisykling i Glentress, vel og merke før det startet å regne skikkelig!

Noen kilometer fra Innerleithen ligger Glentress. Hit kommer visst 300.000 syklister i året. De skryter på seg å ha noe av de beste stiene i Skottland, og vi bestemte oss for å prøve dette området første dagen vi var her. Det innfridde absolutt, og dere kan lese mer om syklingen i Glentress her: Link kommer her.

Rett ved Innerleithen golfbane finnes det naturlige stier. Vi vet ikke helt hvor de starter eller ender, men finn en lokal helt og spør om råd.

Vi dro også til Newcastleton, som ligger ca. 1,5 times kjøretur fra Innerleithen. Det var en veldig fin kjøretur på små svingete veier i det skotske fjellandskapet her i sør. Dette området er mindre kupert enn syklingen i Innerleithen og Glentress. Les mer om dette her: Link kommer her.

Andre ting å gjøre

I samme område som Glentress, ligger klatreparken Go Ape! Det var ikke aktuelt for oss å teste ut denne når vi var her, blant annet fordi de ikke hadde en rute for barn under 140 cm. Men vi kan si at det så veldig kult ut!

Det er ikke så mange andre alternative ting å gjøre hvis det regner, men byen har bowling, og det er mulig å ta noen runder på golfbanen.

Linker og annen informasjon

Sommerferien 2019

Skottland: Glentress Mountain Bike Park

Skottland: Newcastleton

Skottland: Innerleithen XC

www.7stanesmountainbiking.com

http://leithenlodge.co.uk/

Sykkel utleie Innerleithen:

Alpine Bikes

+44 (0) 1721 724 522

www.alpinebikes.com

3 Replies to “Skottland: Tweed Valley”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.