Podcast episode 9: Ingeborg Mjanger og Fjell i Vettet

Det er flere bloggere som vi følger og lar oss inspirere av, og en av våre absolutte favoritter er Ingeborg Mjanger og www.fjellivettet.no. Hun er på vår alder, og våre veier har tangert i oppveksten, blant annet var både Ingeborg, Solvor og jeg russ i 1994.

Ingeborg traff kjæresten i 2011, begge var glad i å tilbringe tid i naturen sammen. Deres første tur til Hardangervidda i 2012 var ikke godt planlagt og de fikk oppleve dårlig vær og mange opplevelser som ble starten på en læringskurve som har gjort at de over tid har blitt gode på både planlegging og gjennomføring av turer rundt i Norge.

https://www.fjellivettet.no/post/lurt-%C3%A5-planlegge

Året etter var paret klar for sin første langtur. Denne gangen skulle de gå i Rondane, litt bedre forberedt enn i 2012, men fremdeles ikke helt kontroll. I podcasen forteller Ingeborg om hvordan de lærte viktigheten av å finne ut avstander og ikke minst ha skikkelig kart.

https://www.fjellivettet.no/post/f%C3%B8rste-langtur

Siden starten har Ingeborg og mannen blir hektet på 2000-meterstopper. På det tidspunktet vi spilte inn denne episoden har de vært på 134 av de 378 toppene på fastlandet i Norge. Planene for nye turer ligger klare og vi blir ikke overrasket hvis de før eller senere har tatt samtlige. Det virker ikke som de har dårlig tid, noe vi selv kan kjenne oss igjen i forhold til vårt mål om å gå på ski til alle fylkestoppene. I starten av episoden snakker vi om turen i August der hun tilbrakte natten på toppen av Galdhøpiggen alene.

https://www.fjellivettet.no/post/overnatting-p%C3%A5-norges-tak

Vi snakket med Ingeborg i litt over 40 minutter, og skravla gikk både før vi startet å ta opp, i pausene og flere timer etterpå. Det er ingen tvil at vår felles interesse for å være ute på tur gir mulighet for gode samtaler.

Her sitter Ingeborg og Trond under jervenduken

Turen de hadde i Jotunheimen i 2015, ble også en prøvelse for paret. Det var svært mye snø dette året, og flom i fjellet.

https://www.fjellivettet.no/post/det-begynte-bra-men-endte-d%C3%A5rlig

De bruker guide når turene blir for krevende, og vi lot oss imponere av historien fra sommeren 2019 da de gikk Skagastøltraversen. Her gikk de over Store Skagastølstind, som er de 3. høyeste fjellet i Norge og det høyeste punktet i Sogn og Fjordane. En topp som fremstår som nær umulig å bestige for min del på grunn av høydeskrekken min.

https://www.fjellivettet.no/post/skagast%C3%B8lstraversen

Vi oppfordrer våre lesere og lyttere til å følge Ingeborg og Fjell i Vettet, både på bloggen hennes, Facebook og Instagram. En kombinasjon av fortellerlyst, ærlighet om utfordringene de har og flotte bilder har gjort Ingeborg til en av våre favoritter.

Ingeborg har lovet å komme tilbake og forteller mer om sine turer, noe vi gleder oss veldig til.

Podcasten er tilgjengelig på Spotify, Apple Podcast og Google Podcast. Fortell gjerne andre om podcasten og kom gjerne med tilbakemeldinger på andre gjester vi bør invitere eller temaer som du ønsker å høre mer om.

Linker og annen informasjon

www.fjellivettet.no

Husk å gå inn på Facebook siden til Ingeborg, da får du med deg store og små eventyr som inspirerer: https://www.facebook.com/fjellivettet

https://www.fjellivettet.no/post/overnatting-p%C3%A5-norges-tak

https://www.fjellivettet.no/post/lurt-%C3%A5-planlegge

https://www.fjellivettet.no/post/f%C3%B8rste-langtur

Andre episoder

Podcast episode 8: Folarskardnuten

Podcast episode 7: Sommerferien 2020

Podcast Episode 6: Planlegging og gjennomføring av turer og aktiviteter

Podcast Episode 5: Stisykling

Podcast Episode 4: DNT

Podcast Episode 3: Sove i telt

Podcast Episode 2: På tur med barn

Podcast episode 1: 19topper.blog

One Reply to “Podcast episode 9: Ingeborg Mjanger og Fjell i Vettet”

  1. Pingback: Oppland - 19topper

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.