Kommunetopp i Sør-Odal: Granberget

Vi samler på kommunetopper og hadde ingen planer denne helgen i 2020. Høsten hadde kommet, og vi tenkte at det kunne være en fin ekspedisjon å ta noen topper, utforske noen DNT hytter og komme oss rundt i et område vi normalt ikke ferdes.

Bergersætra ligger fint til på en åpning i skogen. En fin “fredagshytte” der det er kort vei fra parkeringen opp til hytta.

Fredag ettermiddag kjørte vi mot Skarnes og dro innover i skogen for å sove på DNT hytta Bergersætra, et fint utgangspunkt for å få mer ut av lørdagen.

Granberget (528,5 moh)

Denne toppen er det relativt enkelt å finne frem til, vi tok av Riksvei 209 i retning Toner i Fjell i Nord-Odal. Følg vegen ca. 700 m. Ta til høyre i Fjellsåvegen, og følg denne 1,2 km til vegbom med en bjørn på (”Bjønnbommen”). Her er det greit å parkere og stien starter på traktorveg herfra. Det tok ca. 30 minutter å kjøre hit fra Skarnes.

For å finne frem, tastet vi “Bunesvegen” i Google Maps og fulgte kartet på Norgeskart.no for å finne frem den siste biten.

Denne turen kan tas som en runde, vi valgte å følge traktorveien mot toppen og gikk rett frem hele veien. Da vi gikk her hadde skogsmaskiner herjet litt med terrenget der stien du ta på vei ned/opp i rundturen hadde blitt litt ødelagt.

Morsom liten jaktbu som man kan ta en titt inni

Stien var grei å følge og går oppover i terrenget helt til man kommer på toppen. På veien gikk vi forbi en gammel jaktbu som det er spennende å titte inn i.

Toppunktet er markert med skilt, og vi tok en kort fotosession før vi gikk samme vei tilbake til bilen. 

Dette er en enkel tur som nesten alle klarer å komme seg til toppen

Vi brukte ca 40 minutter opp og 30 minutter ned.

Linker og annen informasjon:

https://ut.no/hytte/10458/bergerstra

Se dette innlegget som beskriver andre aktiviteter vi har gjort i Hedmark: Hedmark

One Reply to “Kommunetopp i Sør-Odal: Granberget”

  1. Pingback: Hedmark - 19topper

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.