Hemsedal: Nibbi

Vi ønsker å oppleve ulike steder, og gjøre forskjellige ting. Vinteren i fjor var den dårligste på 50 år i Trysil, og da dro vi en tur til Hemsedal og videre til Voss.

Tidligere i høst bestemte vi oss for å leie en hytte i Hemsedal. Hytta lå ved Lykkja, bare ti minutter kjøring fra Nibbi.

Nibbi

Nibbi er en av Hemsedals mest populære toppturer, og den er lett tilgjengelig. Fjellet er 1741 moh og det er ingen anmarsj.

For å komme til Nibbi, må du ta med 40 kroner til bommen, og det finnes bra med parkeringsplasser i hyttefeltet.

På vei inn i hyttefeltet møtte vi på to karer som hadde kjørt i grøfta, og vi foreslo at de heller satt på med oss og ordnet med veihjelp etter de hadde vært på toppen. Det kom en bil til, så vi fikk fordelt utstyret og mennene i to biler.

Denne gjengen startet da turen opp sammen, og vi holdt følge store deler av veien.

Det var tåkete når vi startet, og de minste strevet litt med motivasjonen. Den første delen av turen gikk igjennom hyttefeltet, og det gikk ikke lenge før det ble litt bratt. Turen er ikke brattere enn 27-28 grader, men det er litt krevende for 7-åringene. Nelly hadde ikke problemer, og er som vanlig en klippe som klarer å få med seg de minste opp de fjellene vi går på.

Etter ca. 1 times gange startet plutselig skydekket å klarne opp. Vi trodde først at det klarnet opp, men det var selvfølgelig vi som gikk opp over skydekket.

Stemningen var på topp, og det var utrolig vakker å se utover skydekket og solen som skinte på de vakre fjellene.

Fra parkeringen til toppen er det 800 høydemeter, og spesielt Sina og Oline (7 år) startet å bli slitne på slutten. De fikk litt påfyll av energi, og vi besluttet å la skiene bli igjen et lite stykke under toppen og gikk på beina den siste biten.

Det er så utrolig deilig å komme til toppen av et fjell, spesielt når vi har gått opp over skydekket og utsikten er så fantastisk.

Nedkjøringen

Den øverste delen av nedkjøringen var ikke spesielt bra, snøen var hard og preget av at det sikkert har blåst litt.

Når vi kom ned i bollen (les: bowlen) lettet plutselig skydekket og vi fikk sol hele veien ned.

Omtrent halvveis ned i bollen falt jeg plutselig, den ene skien hadde løst seg ut uten grunn. Jeg så noe som lå i snøen, det var bindingen min!

Hele front bindingen hadde bare løsnet, sikker fordi jeg kjører så ekstremt hardt (!).

Da ble det en litt annerledes tur ned for min del, men det var greit at dette skjedde på en slik tur og ikke et sted med brattere terreng eller lang anmarsj tilbake til bilen.

En fantastisk tur, som vi sikkert kommer til å ta igjen!

Tidligere artikler

Vi har vært i Hemsedal tidligere og blogget om det:

Romjulsekspedisjon

Vi dro til Hemsedal igjen i desember 2019 og feiret jul:

Hemsedal: Nibbi

Hemsedal: Gummiskogen

Hemsedal: Harahorn

Påske week-end i Hemsedal

Hemsedal: Dramatisk nedkjøring fra 1609

Postkort fra Hemsedal

3EEC366E-C9C5-4BEC-AD11A40C8042A81E-565FBD86-7D0E-4E32-8E41425324825013

7 Replies to “Hemsedal: Nibbi”

  1. Takk,

   Jeg har startet å følge med på bloggen deres, og tror det beste tipset jeg kan gi er å starte å “hjernevaske” barn og kjærester så tidlig som mulig.
   Å sove i telt med barn når det er tørt og varmt i været er ikke noe problem, og det kan man starte med i hagen.

   Turer både med og uten ski på beina er ikke noe problem, så lenge man tenker på “trivselsfaktoren” til filosofen Arne Næss. Han mente at det kan settes opp som en brøk, der glød er delt på legemlig lidelse og sjelelig lidelse. Jeg var så heldig å være på en forelesning med Ralph Høibakk som var med både Arne Næss og Arne Næss Junior på ekspedisjon – og de mente at de skulle ha en høy trivselsfaktor på tur. Det vil si at man kan være på tur selv om man fryser litt (legemlig lidelse) eller motivasjonen svikter (sjelelig lidelse), bare gløden er der. Det er vi foreldre som må sørge for glød, noen ganger ved å dele ut sjokolade eller gi noen trøstende ord, andre ganger ved å gi en liten pep-talk.

   Håper dere kan bli inspirert av noen av de tingene vi gjør.

   1. Ser jeg har vært innlogget som Solvor når jeg svarte…

    D;

 1. Gode tips som jeg skal ta med meg! Min datter er bare 5 mnd, så er litt tidlig med overnattingsturer, men den tid kommer! Hadde selv mange netter i telt i hagen som liten og dette var både gøy og lærerikt!

  Stå på Jens!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.